2 adet patlıcanı közleyin. Közlenmiş patlıcanları geniş bir kapta limon suyuyla harmanlayarak incecik kıyın. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyarak ve blenderden geçirerek püre haline getirin. Nohut püresini ve İçim Süzme Yoğurt ile hazırladığınız diğer tüm malzemeleri de patlıcanlara ilave edip hepsini güzelce karıştırın. Uygun bir şekilde servis tabağına alıp, üzerine biraz zeytinyağı, pul biber ve iri kıyılmış cevi ekleyip servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc49371
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2010
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patlıcan
1/4 limon
50 gram Teremyağ
1 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
20 gram antepfıstığı
1 diş sarımsak
1 adet domates
Bir tutam Tozşeker
3-4 yaprak taze fesleğen
Tuz
Karabiber
İki adet patlıcanı közleyip kabuklarını soyun. Sonra minik küpler halinde doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Kullanacağınız zaman süzün. Teremyağ'ı yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip patlıcanları, ezilmiş sarımsağı ve tozşekeri ilave edip harlı ateşte suyunu çektirin. Tuz ve karabiber ilave ederek lezzetlendirin. Kalan patlıcanları boyuna ince dilimledikten sonra tavada ya da ızgara da kızartın. Patlıcan dilimlerinin içine hazırladığınız karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp doğranmış domatesi ve fesleğeni ilave edin. Sos kıvamına gelene dek orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Rulo patlıcanları servis tabağına yerleştirin. Teremyağ'da kavrulmuş iri çekilmiş antepfıstığı ve taze fesleğenli domates sosla sıcak olarak servis yapın.