|
Muz Kızartması |
|
aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc64845
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemaliye Tüter
5 adet orta boy muz (1 adet muzu süslemek için ayırın)
1 silme su bardağı un
1 fiske tuz
1 yumurta ve 1 yumurta akı
1 kaşık eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Kızartmak için:
3/4 bardak un
1 bardak sıvıyağ
1/2 kahve fincanı pudra şeker (üstü için)
1 Uzunlamasına ve enine ikiye bölünmüş muzları toz şekere bulayın.
2 Un ile tuzu eleyin ve içine 1 yumurta, eritilmiş tereyağı ve sütü katarak karıştırın. Yumurta akını kar halinde çırpın ve sulu hamura katın.
3 Muzları şekerli karışımdan çıkarıp, önce una, sonra yaptığınız sulu hamura bulayıp kızartın. Kâğıt peçete üzerine alın. Üzerine pudra şeker ekleyip, birer parça muz dilimi ile servis yapın.
|
Muz Kızartması |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68405
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak un
1 bardak nişasta
1 kaşık maya
3 muz
Un nişasta ve maya bir kabın içinde su ile karıştırın. Muzları parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz muzları bulamaca batırın. Kızgın yağda 30sn kadar kızartın.Üstüne bal dökün. İsteğe göre üzerine fıstık veya ceviz serpin.
|
Kızartılmış Muz |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75235
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,897 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
200 gr. un
1 tutam tuz
10 gr. yaş maya
250 ml. su veya süt (1 su bardağı)
8 adet muz
125 gr. un (1 su bardağı)
450 ml. ayçiçek yağı (2 su bardağı)
1/4 su bardağı pudraşekeri
125 ml. sıcak kayısı sosu
Unu ve tuzu bir karıştırma kabına eleyin. Ortasını havuz biçiminde çukurlaştırın. Mayayı biraz ılık su ile sulandırın. Sulandırılmış mayayı unun ortasına koyup, 1-2 dakika kabarcıklanmaya bırakın.
Sütü azar azar ekleyip bir çıprma teli ile çırparak sulu hamuru hazırlayın. Üzerini bir streç film ile kapatarak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın.
Muzları uzunlamasına ikiye bölün. Una bulayıp fazla unlarını silkeleyerek bir tabağa dizin. Ayçiçek yağını derin bir kızartma tavasında veya fritözde 185°C'ye kadar kızdırın. Muzları, hazırladığınız sulu hamura bulayarak yağa atın. Her iki yüzünü yaklaşık 5'er dakika kızartın. Bir kevgir ile süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kâğıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Muzlar fazla yağlarını atınca ısıya dayanıklı bir tabağa aktarın ve üzerlerine pudraşekeri serpin.
Fırınınızın ızgarasını yakın. Muzları fırına sürüp pudraşekerini biraz yakın. Fırından çıkarıp, tabaklara alarak yanında sıcak kayısı sosu ile servis yapın.
|
|