| 
 
 
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10756 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007 
3,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 bardak soğuk su
 
50 tane (150 gr) kesmeşeker
 
200 gr muz
 
1 limonun suyu
 
 
Muzun kabukları soyulur, sonra meyvesi tartılır ve 200 gr mı plastik süzgeçten geçirilir (metal süzgeç karartır). Diğer tarafta kesmeşeker soğuk suda eritilir. Süzgeçten geçirilmiş muz ezmesi katılır, iyice karıştırılır ve bu arada limon suyu damla damla konur. Sonra karışım bir kaba konur, orta soğukluktaki buzdolabının buzluğuna yerleştirilir, 2 saatte bir karıştırılıp dondurma kıvamına getirilir. Buzdolabının ayan en son dereceye yükseltilir. Dondurma son defa 1 saatliğine buzlukta tutulur. Dondurma kaselerinde servis yapılır.
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1601 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006 
2,552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7- 8 muz
 
Yarım limon suyu
 
4 yumurta akı
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı şeker
 
 
Muz soyulup, küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir. 10 dakika kadar çarpılır.
 
Buz kalıbına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda ve en soğuk ayarda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
 
 
Not: Muzlu dondurma yalnız ikram edildiği gibi, üzerine krem şanti sıkılarak ve pastaların yanında da sunulur.
 
 
 ML® Muzlu Dondurma için tıklayın
 
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9017 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr muz 
 
300 gr tozşeker 
 
2 Su bardağı su 
 
1 Adet limon suyu 
 
 
Muzları soyarak süzgaçten geçirin. 
 
Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin. 
 
Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun. 
 
Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun. 
 
Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin. 
 
Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. 
 
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun. 
 
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
 
 
Not: Muzlu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97083 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014 
1,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağından iki parmak az süt
 
1.5 su bardağı krema
 
1.5 su bardağı şeker
 
Meyvesi için:
 
500 g muz
 
300 g toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 adet limon suyu
 
 
Süt, krema ve şekeri derin çırpma kabına alınız. İyice karışana kadar çırpınız.
 
Muzları soyarak süzgeçten geçiriniz
 
Cam kaseye aldığınız muzların üzerlerine 1 adet limon suyu ilave ederek bir kenarda bekletiniz (limon suyu muzların oksitlenerek kararmasını önler).
 
Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyunuz.
 
Tencereyi ocağa koyunuz. Kaynayıncaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra hafif ateşte 5-10 dakika kaynatınız, ateşten indirip soğutunuz. Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini robottan geçiriniz.
 
Karışımı sade olarak hazırladığınız dondurma kreması ile karıştırarak buz kalıplarına koyunuz.
 
Buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayınız.
 
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyunuz.
 
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapınız.
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
yasemin abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143585 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019 
865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta akı
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı şeker
 
8 adet muz
 
 
Muzları bir kabın içine doğrayın. Aynı kabın içine şeker, vanilya ve yumurta akını katıp ezerek çırpın. Dondurmayı hazırlayacağınız kaba karışımı dökün ve buzlukta dondurun.
 
Dondurmanın kıvamını arttırmak için ara sıra buzluktan çıkarıp karıştırın. Dondurma kıvamını aldıktan sonra top şeklinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167554 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022 
442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet muz
 
3 yemek kaşığı süt
 
Şeker
 
 
Muzları soyup ince ince dilimleyin.
 
Daha sonra geniş kaba dizip 2 saat kadar dondurucuda bekletin.
 
Dondurucudan çıkardıktan sonra mutfak robotundan geçirin.
 
Ardından içine süt ve damak zevkinize göre şeker ekleyip tekrar robottan geçirin.
 
Muzlu karışımı donması için dondurucuya alın ve birkaç saat bekletin.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178885 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024 
263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg muz
 
100 gram tozşeker
 
Yarım su bardağı su
 
 
Muzu soyup doğrayıp blendere alın. Toz şekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 2 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 2-3 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178442 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2024 
260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet muz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı bal
 
 
Öncelikle evde olgunlaşan kararmaya yakın muzları muhakkak dilimleyip dondurucuya atın. Eğer buzluğunuzda hazır olursa işiniz daha kolay. Hazırda yoksa muzları dilimleyip dondurucu atıp dondurun. Dondurucudan çıkan muzları rondoya alın. Tarçın, süt ve balı ilave edip rondodan geçirin. İster kasede hemen, ister dondurma kalıplarında ve çubuklarında tekrar soğutup, servis edin.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173386 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2023 
215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet muz
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 yemek kaşığı bal
 
Damla çikolata
 
Bisküvi kırıntıları
 
 
Muzları soyun ve doğrayın. 2 saat kadar buzlukta dondurun. Daha sonra rondodan geçirin ve bal, süt, damla çikolatayı ekleyin. Tekrar rondodan geçirin ve donması için tekrar buzluğa alın.1-2 saat daha dondurun.
  
 | 
Muzlu Dondurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182050 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg muz
 
100 gram tozşeker
 
Yarım su bardağı su
 
 
Muzları yıkayıp kurulayın.
 
Kabuklarını soyup blendere alın.
 
Tozşekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin.
 
Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile tozşeker tamamen eriyene kadar çekin.
 
Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.
 
4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın.
 
Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın.
 
1 gün beklettikten sonra servis yapın.
 
 
Not: Blenderiniz muzların hepsini birlikte almazsa tozşeker ve muzu ikiye bölerek blenderden geçirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |