|
|
Muzlu Ekmek |
|
kaşmir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc122769
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2017
850 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet çok olgun, büyük muz (kabukları iyice kahverengileşmiş, içi çok yumuşak)
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta (çırpılmış)
75 g tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 çay bardağı kalın çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
1 çay bardağı bitter damla çikolata (isteğe bağlı)
Arçelik Gurme Ankastre fırını fanlı modda 175ºC dereceye ayarlayın. Dikdörtgen ekmek kabını tereyağı ile yağlayın.
Muzların kabuklarını soyarak geniş bir kaseye alın ve çatal ile püre haline gelene kadar ezin. Püre haline gelen muzlara, erittiğiniz tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Karışıma tuz ve karbonatı da ekleyin. Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son unu ekleyerek karıştırın. Kek kıvamından daha yoğun bir hamur elde edeceksiniz.
Ekmeğe ceviz ve çikolata parçacıklarını da ekleyecekseniz onları da ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hamuru ekmek kalıbına dökün, üzerini kaşık ile düzleyin ve fırına verin. 50-55 dakika sonra ekmeğe bir kürdan batırarak kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa ekmeğiniz hazır demektir. Kürdana hamur yapışıyorsa 10 dakika daha fırında tutun ve yine kürdan testini yapın. Kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
15-20 dakika dinlendirdikten sonra ekmeğiniz servise hazır.
|
Muzlu Ekmek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161416
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 3/4 su bardağı un (245 gram)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 su bardağı damla çikolata (38 gram)
1/3 su bardağı yoğurt (80 gram)
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı (75 gram)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fiske tuz
4 orta boy çok olgun muz (1 adet muz da üzeri için)
Arçelik Ankastre Fırın'ı 180 derecede ısıtın, dikdörtgen baton kek kalıbına yağlı kağıdı serin.
Olgunlaşmış 3 adet muzu Arçelik Resital Doğrayıcı'da püre haline getirin.
Kuru malzemeleri; un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir geniş kaseye alın.
Yumurta ve toz şekeri 5-6 dakika boyunca Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde çırpın.
Üzerine tereyağı, yoğurt ve muz püresini ilave edip hafifçe karıştırın.
Ardından yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin ve karıştırın.
Son olarak çikolatayı da ilave edip spatula ile karıştırıp baton kalıbınıza dökün.
Üzeri için 1 adet muzu soymadan boylamasına ortadan ikiye bölüp daha sonra dikkatlice kabuklarını soyup, muzun oval kısmı kek karışımına değecek şekilde kek karışımımızın üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız keki ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın'da 45 dakika pişirin.
|
|
Muzlu Ekmek Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|