Kısa URL: https://ml.md/lc68155
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,542 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 bardak un
200 gr margarin
3 adet muz
1 çay bardağı şerbet
1 fincan süt
1 bardak şeker
100 gr kuru üzüm
2 kaşık esmer şeker
1 çay bardağı krema
Muzlardan ikisini püre yapın, bir kap içinde 150gr margarin, toz şekeri, yumurtayı ve unu karıştırın. Sütü ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı kalıba aktarıp 170derecede 20dk pişirin. 50gr margarini küçük bir tavada eritin esmer şekeri karıştırarak kısık ateşte eritin. Altını kapatıp kremayı ve şerbeti karıştırın. Soğuyan keki kalıptan ayırın (ters kalsın) üzerine hazırladığınız sosu dökün. Kalan muzu dilimleyin ve kekin üzerini süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc158992
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
3 muz
175 gr margarin
3 yumurta
1.5 su bardağı un
175 gr tozşeker
1 kahve fincanı süt
75 gr çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr damla çikolata
Sos için:
50 gr margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema
Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın.
Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.