|
Muzlu Jöle |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82650
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
3,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket muzlu jöle
1 muz
6 adet çilek
İstenirse kedidili bisküvisi
Öncelikle jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı hazırlayacağınız kabın içine bir miktar döküp dolapta dondurun. Üzerine meyveleri yerleştirin. Tekrar jöleden dökün, dondurun ve yine meyveleri dizin. Bu işlemi elinizdeki malzeme bitinceye kadar yapın. Daha sonra buzdolabında 2 saat bekletip servis tabağına ters çevirin. Süsleyip servis yapın. Başka renkli jölelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
|
MUZLU JÖLE |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19677
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
2,954 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. büsküvi
10-12 kaşık şeker,
10 çay bardağı su,
2 adet elma,
biraz yeşil fıstık,
4 çorba kaşığı oralet,
4 çorba kaşığı mısır unu,
2 adet portakal
2 adet muz.
Yapılışı:
1- Şekeri, mısır ununu, oraleti bir tencereye koyup yavaş yavaş suyu ilave edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız.
2- Bu karışıma 1 adet portakal rendesi karıştırınız.
3- Bir tepsiye veya yayvan bir kaba bu mahallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyve büsküvileri diziniz.
4- Muhallebi, meyve ve büsküvi bitinceye kadar dizmeye devam ediniz.
5- En üste de biraz muhallebi koyup kabı buzdolabına koyunuz.
6- Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup hemen servis tabağına ters çeviriniz.
7- Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
|
Muzlu Jöle |
|
Çetin Tanay
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21456
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet çikita muz
1 paket muzlu jöle
2-3 portakal ya da mandalina
5 çorba kaşığı şeker
Muzları suyup, 2 santim kalınlığında doğrayınız, 1/2 su bardağı su ile pişiriniz. Üzerine toz şeker serpip suyunu çektiriniz.
Jöleyi 2 su bardağı sıcak su içine boşaltınız. Pütürlü olmaması için karıştırarak eritiniz. 2 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırınız. Muzları derin bir kalıbın dibine sıkı sıkı diziniz. Üzerine, örtünceye kadar jöle koyup buzdolabında dondurunuz. Üzerine ikinci sıra muz dizip tekrar jöle dökerek dondurunuz.
Portakalları dilimlere ayırıp, çekirdeği varsa çıkartınız. Muzların üzerine portakal dilimlerini yan yana sıralayıp jölenin tamamını dökünüz. Buzdolabında donuncaya kadar bekletiniz. Bıçak ucu ile jöleyi kalıbın kenarından kurtarınız. Sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, jöleyi servis tabağına ters çeviriniz.
|
|