|
Muzlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175584
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet olgun muz
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Muzları bir çatal veya blender kullanarak püre haline getirin.
Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Yumurta ve şeker karışımına muz püresini ekleyip karıştırın.
Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilin (varsa) ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak kullanabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Kek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin, ardından dilimleyip servis yapabilirsiniz.
|
Muzlu Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156909
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 olgun muz
2 su bardağı un
2/3 su bardağı şeker
1/3 su bardağı likit yağ
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
4 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket pasta kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
Krema için:
1 muz
1 kutu çiğ krema
Krema için, buzdolabından çıkardığınız çiğ kremayı bir kaba boşaltınız (Kremanın koyulaşması için soğuk olması gerekiyor). Elektrikli çırpıcı ile en düşük hızda çırpınız.
Koyulaşmaya başlayınca hızlandırınız ve iyice kabarınca içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave ederek bir süre daha çırpınız. Kremayı bir cam kâseye alınız.
Şekerle yumurtayı elektrikli çırpıcıyla çırpınız.
Yağı, çatalla ezdiğiniz muzu, tarçını ve cevizi ilave edip karıştırınız.
Unu ve kabartma tozunu katıp karıştırmayı sürdürünüz.
28 cm çapında yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına döküp orta hararetteki fırında, keke batıracağınız tahta kürdana hamur bulaşmayana dek (55 dk) pişiriniz.
10 dakika soğuttuktan sonra pasta tabağına alınız ve kremayla servis yapınız.
|
Muzlu Kek |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156471
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 adet muz (ezilmiş)
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Yumurta ve şekeri çırpmak için öncelik verin. İki malzemenin birbirine tamamen karıştığına emin olana ve üzeri köpüklenene kadar bu işlemi sürdürün. Ardından sırasıyla süt, zeytinyağı, ezilmiş muz, ceviz ve unu ekleyin. Son olarak kabartma tozu ile tarçını ekleyin. Kek harcınızı yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırının kapağını sık sık açmamak kaydı ile kürdan kontrolü yapabilirsiniz. Kekiniz piştikten sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
|
Muzlu Kek |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150847
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 olgun muz
3/4 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata veya kuvertür
1/2 su bardağı kakao
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
Süslemek için:
Çikolata sos
Muzları bir çırpma kabında ezip püre haline getirin. Üzerine esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve tuzu homojen bir karışım haline getirin. Hazırladığınız unlu karışımı, muzlu karışımın üzerine ekleyin ve un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Karışımın üzerine damla çikolataları ekleyip biraz daha karıştırın. Isıya dayanıklı cam kabı tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını fırın kabına aktarın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenen kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu dökerek servis yapın.
|
Muzlu Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142254
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
936 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 kase esmer şeker
1 kase oda sıcaklığında tereyağı
Yarım limon
3 kase un
1 tutam kaya tuzu
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 adet muz
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Mutfak robotunun içinde (elektrikli mikser de kullanabilirsiniz) hızlı seviyede yumurtaları çırpın ve üzerine yoğurdu ekledikten sonra bir kez daha çırpın. Kasedeki şekerin 2/3üyle tereyağını bu karışıma ekledikten sonra yeniden karıştırın. Karıştırmaya devam ederken, yarım limonun kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkıp un ve kaya tuzuyla birlikte karışıma ilave edin. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Kek kalıbını yağlayın, geriye kalan şekerin yarısını kabın içine serpin. Muzları soyduktan sonra ortalama 1 santimetre büyüklüğünde yuvarlaklar halinde dilimleyin ve kek kalıbına yerleştirin. Biraz önce hazırladığınız karışımı bunun üzerine dökün ve 45 dakika pişmek üzere fırına verin.
Bıçağın ucunu kekin ortasına batırdığınızda bıçak kuru çıkıyorsa, kekiniz olmuş demektir. Kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
Not: Kek pişerken kararmaya başlayacak, erimiş tereyağı (ısıyla eritilmemiş olmalı) hamurun içinde yayılırken karamelize kabuk oluşturabilir. Kekin üzeri çok hızlı kararmaya başlarsa folyoyla kapatabilirsiniz.
|
Muzlu Kek |
|
hande güler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc128853
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
1,784 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 ml kefir
600 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
115 gr tereyağı (yumuşatılmış)
125 gr toz şeker
2 yumurta
2 olgun muz
100 gr ceviz içi
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Muzu çatalla ezin ve tereyağına karıştırın. Kefir, un karışımı ve cevizi ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
|
Muzlu Kek |
|
merinos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2017
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc128819
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 g tereyağı
3 muz
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
50 g rendelenmiş hindistancevizi
2 çay kaşığı vanilya esansı
235 g un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam karbonat
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Bal
Pudra şekeri
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzların kabuklarını soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Yumurta, toz şeker, Hindistan cevizi ve vanilya esansını ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağını ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar tekrar çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışımın olduğu kaba eleyerek ilave edin ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Karışımı hafif yağladığınız ve unladığınız kek kalıplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın.
|
Muzlu Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105698
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2015
4,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 su bardağı esmer şeker
2 orta boy muz
70 gr margarin
3 adet yumurta
1 bardak iince dövülmüş fındık
1/3 su bardağı pirinç unu
Düz kek kalıbına pişirme kağıdı serip 2 çorba kaşığı şekeri serpiyoruz. İnce ince kestiğimiz muzları üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Mikserde oda sıcaklığında margarini ve şekerin geriye kalanını iyice karışana kadar çırpıyoruz. Ardından yumurtaları ekleyip yine homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz. Son olarak fındık ve unu ekleyip güzelce karıştıktan sonra hazırlamış olduğumuz muzlu tepsiye hamuru döküyoruz. Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
|
Muzlu Kek |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98474
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
4 adet muz
3 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Eritilmiş tereyağını, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ve püre yapılmış muzları ekleyip karıştırın. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını bekleyin. Servis yaparken isterseniz dondurmayla birlikte ikram edin.
|
Muzlu Kek |
|
kuşhane
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc96370
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 adet muz
1 su bardağı toz şeker
125 gram erimiş tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata
Üzeri için:
80 gram çilek reçeli
Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kakao, ezilmiş muz, kıyılmış ceviz ve parça çikolatayı içine katılıp bu boza kıvamındaki karışımı dikdörtgen tepsiye dizin ve 190 derecede 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine reçeli döküp soğumaya bırakın. Yanında kaymakla birlikte ikram edin.
|
Muzlu Kek |
|
Berat
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72181
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
3,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 adet muz
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Toz şeker, yumurta ve vanilyayı çırpıyoruz, muzları rondodan geçirip karışıma ilave ediyoruz. Tereyağ, sıvıyağ, süt, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam yada kek kalıbına önceden ısıtılmış 160 derecede 45 dk pişiriyoruz.
|
Muzlu Kek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58370
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı süt
2 su bardağı un (elenmiş)
Küçük doğranmış 1 olgun muz
Yumurtalar çırpılır, şeker ilave edilir, eriyene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ ve süt ilave edip çırpılır.
Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, iyice karıştırılır.
En son doğranmış muzlar eklenip kaşıkla karıştırılır.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
|
MUZLU KEK |
|
nalan
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37624
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
3,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 adet yumurta
6 çay bardağı toz şeker
6 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 adet büyük boy muz
1/4 su bardağa çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı süt.
Hazırlanışı:
Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın. Buna şekeri ilave edip, iyice çırpın. Sonra kabartma tozunu, cevizi, limon kabuğu rendesini ve sütü ilave edin. Unu da, kattıktan sonra karıştırın. Bu karışımın yarısını pasta kalıbınıza dökün. Küçük dilimler halinde kestiğiniz muzları üzerine ye yerleştirin ve kalan malzemeyi de üzerine dökün. Ilık fırına koyarak fırının ısısını artırın ve 35 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini 1 muzun ince kesilmiş dilimleri ile süsleyip servis yapın.
|
Muzlu kek |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16108
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
3,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet iri muz
1 küçük paket bitter çikolata
1 dolu çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt
yarım paket tereyağı 125 gr.
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İlk işlem olarak çikolata benmari usulu eritilir, bir karda bekletilir.
Derin bir kapta yumurta ve pudra şekeri iyice çırpılır, üzerine yoğurt ve oda ısısında yumuşamış tereyağı katılır, kısa süre karıştırdıktan sonra, kakao, erimiş çikolata, vanilya, un ve kabartma tozu eklenir, pürüzsüz kıvam alana kadar kısa süre çırpılır.
En son küçük doğranmış muz konur, kaşıkla karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
|
MUZLU KEK |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11340
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardagi normal seker
125 gr margarin (oda isisina getirilmis)
2 yumurta
1 bardak ezilip pure haline getirilmis muz, yaklasik 3 kucuk (tercihen iyice olmus)
2 yemek kasigi sut
2 yemek kasigi maple syrup ( turkiye icin bal kullanilabilir yada iki kasik daha sut ilave edin )
2 bardak un
1 cay kasigi karbonat (baking soda)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
Bir cimdik tuz
Yarim bardak ceviz (arzuya gore), irice kiyilmis
Yapilisi:
Oda isisindaki margarin ve sekeri krema gibi olana dek cirpin.
Yumurtayi ilave edip karistirin.
Maple syrup, sut ve muzu ekleyin, karistirin.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ilave edin.
Arzuya gore buyuk bicakla tahtada irice kiyilmis cevizi ilave edin.
Yaglanmis ve unlanmis kek kalibiniza dokun.
Onceden isitilmis 175C, 350F derecede pisirin.
Biraz ilindiktan sonra kaliptan alip sogumaya birakin
|
Muzlu Kek |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9693
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELERİ:
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri 5 dk. çırpın. Erimiş margarin ve sütü ekleyip, 2 dk. karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ezilmiş muzlarla birlikte yukarıdaki karışıma ilave edip, boz kıvamında bir kek hamuru elde edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün.Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 5 dk. önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarmadan kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
|
Muzlu Kek |
|
Durdurbeni
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc7549
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 220 gr
Margarin 180 gr
Tozşeker 180 gr.
Yumurta 7 adet
1,5 adet doğranmış ve limon sıkılmış muz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Mikser kabınım içinde margarin ve toz şeker 3-4 dakika çırpılır. Daha sonra yumurtalar azar azar ilave edilip 2 dakika daha çırpılır. Vanilya ve doğranmış muzlar tahta kaşık ile karıştırılarak yedirilîr. Sonra un ve kabartma tozu eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan karışım yağlanmış kek kalıbına doldurularak 180 C lik fırında 40-45 dakika pişirilir.
|
MUZLU KEK |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6753
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
125 gr. Erimiş soğumuş margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet muzlu yoğurt
1 paket muzlu puding (toz halde)
Yapılışı
Bütün bu malzemelerden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pişir. Kek pişerken piyale vanilyalı veya kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her yerine yayılır ve kekimiz servise hazır hale gelir.
ML® Muzlu Kolay Kek için tıklayın
|
Muzlu Kek |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4652
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi seker
1.5 su bardagi un
1 su bardagi süt
1 paket krem santi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet muz
YAPILIŞI
Yumurta, seker, un, kabartma tozu, vanilya ile kekimizi yapiyoruz. Yagli kagit serilmis kare veya dikdörgen bir tepside pisirip kare seklinde kesiyoruz ve enine ikiye bölüyoruz.
1 bardak sütle 1 paket krem santiyi yapiyoruz.
Kekin bir yüzüne krem santiyi sürüp hindistancevizi dökülmüs bir kaba koyuyoruz. Diger yüzüne de krem santi sürüp 1 dilim muz koyuyor ve rulo haline hetiriyoruz. Buzdolabinda birkaç saat bekletip servis yapiyoruz.
ML® Muz Püreli Kek için tıklayın
|
Muzlu Kek |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc962
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2006
4,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. toz şeker
250 gr. sıvıyağ
3 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy muz
300 gr. elenmiş un
Şekerle sıvıyağ, mikserle çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpmaya devam edilir. 5 dakika kadar çırpılır ve daha sonra diğer malzemeler de bu karışıma ilave edilir. Muzlar iyice ezilir, hamurun içine atılır, kekin pişeceği kalıba yağ sürülür, unlanır ve hamur içine dökülür. 175 derecelik fırında 1 saat pişirilir.
ML® Muzlu Kek için tıklayın
|
|