9 milföy hamuru
Kreması için:
250 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı (çırpılmış)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 muz
Pudra şekeri
Toz antepfıstığı
Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Kare şeklindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatal yardımıyla delerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Muz dilimleri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Ilındıktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64879
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket milföy hamuru
5 adet muz
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları soyun, kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.