Kısa URL: https://ml.md/lc19181
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
6,224 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 çorba kaşığı soya yağı
1 yaprak Çin lahanası
2-3 shitake mantarı
Yarım havuç
Yarım pırasa
3-4 ıspanak yaprağı
Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu nabe adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
Fotoğraf "vildan keleş" tarafından gönderildi. 29.02.2016
Kısa URL: https://ml.md/lc120246
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
1,081 defa indirildi / yazdırıldı
3/4 yaprak ıspanak
Yarım pırasa
Yarım havuç
2/3 adet mantar
1 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı yağ
190 gram udon veya erişte
2 su bardağı balık suyu
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yaprak çin lahanası
Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu ve patatesi uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
Yağı tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin.