Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Nakışlı Dolma (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nakışlı Dolma (Gaziantep)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc86372
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
2,935 defa indirildi / yazdırıldı




https://gaziantepmutfagi.org

10 adet küçük dolmalık patlıcan
10 adet küçük dolmalık kabak
5 adet dolmalık yeşil veya kırmızıbiber
5 adet orta boy domates
400 g yağlı kıyma
2 bardak pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
2 adet soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu (veya 3 yemek kaşığı koruk ekşisi veya 1 kaşık sumak ekşisi)

Karışık dolma, alacalı renkli olduğu için nakışlı dolma olarak da anılır.
Bu dolma, pirinç yerine bulgur ile de yapılabilir.
Tarifte olmamasına rağmen, istenirse yaprak sarma da nakışlı dolmaya eklenebilir.
Zevkinize göre, dolmalık sebzelerin oranlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Sebzelerin içlerini oyun ve yıkayın.
Kabakların içine arzuya göre biraz tuz ve karabiber sürün.
Sarımsağı dişlerine ayırın ve ayıklayın.
5-6 diş sarımsağı bütün olarak ayırarak, kalan sarımsakları ve soğanı ince ince doğrayın.
Pirinci soğuk suda yıkayın.
Kıymayı, pirinç, birer yemek kaşığı domates ve biber salçası, kıyılmış soğan ve sarımsak, bir tatlı kaşığı tuz ve baharatlar ile karıştırın.
Karışıma yarım bardak su ekleyin ve harcı iyice karın.
İsterseniz, su yerine, oyulan domateslerin içini sıkarak çıkan domates suyunu da koyabilirsiniz.
Oyulan sebzelere harcı çok bastırmadan doldurun.
Ağızlarına birer parça domates dilimini kapak gibi koyun.
Tencereye alta kabaklar, üste patlıcan, biber ve domates olarak dizin.
Dilerseniz birkaç yaprak veya pancar sarması da ekleyebilirsiniz.
Kalan sarımsakları bir tatlı kaşığı tuzla dövün ve kalan domates salçasıyla karıştırın ve bir bardak su ile sulandırın.
Dolmaların üstüne dökün.
Dolma taşı veya cam bir tabağı ters olarak sarmaların üstüne yerleştirin.
Gerekirse sarmaların yüzüne çıkacak kadar biraz daha su ilâve edebilirsiniz.
Kapağını kapatın, kısık ateşte 45-50 dakika, suyunu büyük oranda çekip yumuşayana kadar pişirin.
Pişme tamamlanmadan 15 dakika önce limonun suyunu veya sumak ekşisini ilâve edin.
Ateşten aldıktan sonra servis yapmadan önce 10-15 dakika kadar demlendirin.

NOT: Kış aylarında nakışlı dolmayı kuruluklarla yapabilirsiniz. Kuru patlıcan, kabak ve acuru dolmalık hazırlamak için bir gece önceden ayrı ayrı tencerelerde, üstüne denk gelecek kadar suyla bir taşım haşlayın, soğutun, süzün ve üstüne tekrar soğuk su ekleyin, hepsini sabaha kadar bekletin. Kuru biberi hazırlamak için ise haşlamadan üstüne kaynar sıcak su dökün, sabaha kadar bekletin. Ertesi gün, yumuşamış olan kurulukların içlerini doldurun.



Nakışlı Dolma (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101632
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
2,007 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
3 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
2 adet domates
200 gr. Asma yaprağı
500 Gr kıyma (dana koyun karışık)
1 Çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 Çorba kaşığı dolusu domates biber karışık salça
2 Adet yemeklik doğranmış soğan
1 tutam Tuz
1 miktar Karabiber
1 adet Nane
1 adet Nar ekşisi
1 adet Sumak
1 baş sarımsak
1 adet Limon suyu
1 adet Maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ

Kabakları kazıyın ortadan ikiye bölün içlerini oyun, patlıcanları ortadan ikiye bölün içlerini oyun, biberleri temizleyin hepsini yıkayın süzün. Bir kapta kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, salçayı ve maydanozu iyice karıştırın yağın yarısını ve bir çay bardağı su koyup içi iyice karıştırın, içi ikiye bölün. Yarısına pirinç yarısına bulgur koyun karıştırın. Hazırladığınız içler ile karışık olarak patlıcanı kabağı domatesi doldurun ve yaprakları sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir parmak geçecek kadar su koyup üzerine tabak kapatın. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Nar ekşisi sumak limon suyunu karıştırın. Naneyi koyun dolmanın üzerine gezdirin.


Nakışlı Dolma (Gaziantep)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116134
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2016
1,999 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

750 Gr yağlı kıyma
1 kg dolmalık patlıcan
500 gr sert domates
500 gr biber (kırmızı veya yeşil)
İçi için:
500 gr olgun domates
500 gr pirinç
3 baş orta boy soğan
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Bahar
1 bardak limon suyu

Tüm sebzeler yıkanır, ayıklanır, içleri oyulur temizlenir. Olgun domateslerin kabukları soyulur, ufak doğranır soğan ve sarımsaklar ince kıyılır. Yıkanan pirince kıyma doğranmış domates soğan sarımsak baharat ve salçalar ilave edilerek karıştırılır. Oyulan sebzelere sıkıştırılmada içine doldurulur. Ağızları ya kapakları ile yada kesilmiş domates dilimleri ile kapatılır. Tencereye önce patlıcanlar, sonra biberler, en üste de domatesler yerleştirilir. Üzerine dolma taşı oturtulur dolmaları basacak kadar sıcak su konur tuz atılarak pişirilir dolmalar pişmeye yakın ekşi ilave edilir 10–15 dk ekşi ile kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır suyu süzülür ve servis yapılır







Nakışlı Dolma (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(3 adet Nakışlı Dolma (Gaziantep) 48,309 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort