|
Nane Çayı (Fas) |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13462
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2007
3,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/2 tatlı kaşığı çay (Fas'lılar genellikle siyah çay kullanırlar),
4 tatlı kaşığı toz şekeri,
1 avuç dolusu taze nane (yaprağı ve sapıyla birlikte).
Büyük bir çaydanlığı ateşe oturtmalı. Demlik diye isimlendirilen 3/4 litrelik küçük bir çaydanlığa çayı boşaltmalı. Ateşteki çaydanlıktaki su kaynayınca bu. radan alınacak bir bardaklık kaynar suyu demlikteki çayın üstüne dökmeli. Demliğin ağzını örttükten sonra bunu çalkalamalı ve içindeki suyu yavaşça ağzından dökmeli. Hemen demliğe toz şekeriyle iyice yıkanmış naneyi katmalı ve kaynar suyla doldurduktan sonra ateşteki büyük çaydanlığın ağzına oturtmalı. Demlikteki karışım böylece altındaki kay. nar suyun etkisiyle 5-6 dakika kadar demlendirilmeli. Bu sürenin sonunda bir bardağa iki - üç damla çay boşaltmalı. Tadına bakmalı. Fazla acı gelirse gereği kadar şeker atıp karıştırmalı ve birkaç dakika daha demlendirip bu demi servis yapmalı.
Bu naneli çayı çok kuvvetli bulanlar alttaki büyük çaydanlıktaki kaynar sudan yararlanarak istedikleri kadar hafifletebilirler. (Fas'lılar su katmadan içmektedirler). Demlikteki naneli çay suyu bitince içindeki artık atılmaz. Buna 1 kaşık çay, dört-beş yaprak taze nane ve isteğe uygun şekerle kaynar su katıp yeniden demlemeli ve böylece servis yapmalı. Demliğin dibindeki artıklar bir hayli çoğalıncaya kadar atılmaz. Her defasında bir miktar çayla nane ve şeker katılır.
|
Mint Tea (Fas) |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc120401
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mutfakradyosu.com
Nane çayı genellikle kelle şekeri kırılarak elde edilen şeker parçalarıyla tatlandırılarak içiliyor. Birkaç dal taze nane çaydanlığa koyulup kaynatılıp demleniyor.
|
Naneli Yeşil Çay (Fas) |
|
Adnan Tez
Aşçı
Kayıt: 22.11.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc129955
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
14 sap taze nane (4 tanesi süslemek için)
3 yemek kaşığı yeşil çay
3 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı su
Suyu kaynatın. Demliği ısıtmak için sıcak suyun bir kısmını demlikte bekletin.
Nane saplarını, şekeri ve çayı demliğe koyun ve karıştırın.
Üzerine suyun kalan kısmını ekleyin ve demlenmesi için ara ara karıştırarak beş dakika bekleyin.
Süslemek için ayırdığınız naneleri bardaklara yerleştirin ve üzerine çayı ekleyin.
|
Nane Çayı (Fas) |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc120402
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
1,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak su (her 1 çorba kaşığı nane için 1 su bardağı)
4 çorba kaşığı nane, (taze nane veya kurutulmuş)
100 gram şeker
Nane ve şekeri demliğe koyun üzerine sıcak suyu dökün, kapağını kapatın, 5 dakika demlenmeye bırakın. Arada bir karıştırın, süzerek bardaklara boşaltın.
|
|