Kısa URL: https://ml.md/lc11569
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılacak malzeme:
100 gram nane yaprağı,
1 bardak iyi üzüm sirkesi,
1 kaşık toz şekeri.
Yapımı:
Nane yapraklarını sapından ayırdıktan sonra bol suda yıkamalı ve sulan süzülünce bunları kıyarcasına ince doğramalı. Salça kâsesine boşaltılacak kıyılmış nane yapraklarını çırpmaya başlarken buna damla damla sirkeyi katmalı. Sirkenin dökülmesi sona erince şekeri serpmeli ve şeker iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam etmeli. Karışım birbirine iyice yedirilince vakit vakit gidip gelip çırpmak suretiyle sosu bir kenarda servis vaktine kadar dinlendirmeli.
Kısa URL: https://ml.md/lc27870
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008
6,327 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler (1 lt. sos için):
250 gr. nane yaprakları
200 ml. su
150 gr. toz şeker
700 ml. sirke
Yapılışı:
Nane yapraklarını kıyıp, toz şekerle birlikte bir karıştırma kabına koyun. Suyu bir taşım kaynatın. Şekerli nane yapraklarının üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Sirkeyi ekleyerek hepsini beraber iyice karıştırın.