|
Naneli Ayran |
 |
tezene
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc127555
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2017
912 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı yoğurt
3-4 dal taze nane
4 su bardağı soğuk su
Tuz
Servis için:
Buz
Yoğurdu derin bir kaba alıp blenderden geçirin. Taze naneyi ekleyin. Son olarak tuz ve suyu ilave edip ayran iyice köpürene kadar çırpmaya devam edin. Servis bardaklarına alıp buz ekleyin. Soğuk servis yapın.

|
Taze Naneli Ayran |
 |
yirmialtı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141935
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
686 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
5 dal taze nane
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Yoğurdu ve 1 bardak suyu derin bir kabın içine alın, pürüzsüz olana kadar çatal ile çırpın. Taze naneleri ince ince kıyıp yoğurdun içine ekleyin. Tuzu ve kalan suyu ekleyip iyice karıştırın. Kuru naneyi de ilave edip servise sunun.

|
Naneli Ayran |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145317
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
646 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram yoğurt
1/3 demet taze nane
Su
Yoğurt ve suyu bir kapta karıştırarak açın. Nane yapraklarını yıkayıp ekleyin. Karışımı bir sürahiye boşaltıp dolapta soğuttuktan sonra tüketin.

|
Naneli Ayran |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159832
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayran nane ile tatlandırılabilir. Bunun yanında maydanoz, dereotu, fesleğen gibi zengin aromalar da ayrana eklenebilir. Tansiyon problemi yaşamayanların maden suyu katabileceği ayranın içine yeşil elma ya da salatalık püresi de eklenebilir.

|
Naneli Ayran |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173637
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2023
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kasesi yoğurt
1 çorba kasesi soğuk su
3-4 sap taze nane
Tuz
Yoğurdu pütürleri dağılıncaya kadar blenderdan geçiriyoruz. Taze naneyi iyice yıkıyoruz ve yoğurda ekleyip küçük parçalara ayrılıncaya kadar yine blenderdan geçiriyoruz. Sonra suyu ve tuzu ekleyip tuz tamamen eriyinceye ve ayran köpürünceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ayranı buz ve nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.

|
Naneli Ayran |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177398
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2024
153 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı yoğurt
4-5 dal taze nane
5 su bardağı soğuk su
Tuz
Yoğurdu derin bir kaba alıp çırpıcı yardımıyla, pürüzsüz olana kadar çırpın. İnce ince doğradığınız taze naneyi ekleyin. Son olarak tuz ve suyu ilave edip ayran iyice köpürene kadar çırpmaya devam edin. Soğuk servis yapın.

|
Naneli Ayran |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182442
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
5-6 yaprak taze nane (veya 1 çay kaşığı kuru nane)
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
Yoğurdu suyla karıştırarak ayran kıvamına getirin.
İçine ince doğranmış taze nane ekleyin.
Tuz ilave ederek karıştırın ve soğuk tüketin.
Not: Mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır ve ferahlık sağlar.

|
|