|
|
Naneli Kabak Çorbası |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4869
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Soğan
6 Su Bardağı Su
500 gr Kabak
50 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 Demet Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Öncelikle soğanı ince ince kıyın. 6 su bardağı kaynar suya atın. Kokusu gidene kadar 3-5 dakika kaynatın.
Kabakların kabuklarını soyun. Mutfak robotunda çekin. Soğanlı suya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi katın. 20 dakika pişirin.
Diğer tarafta margarini eritin. Unu yağda kavurun. Çorbaya karıştırıp, blendırdan geçirin. İnce ince kıyılmış nane ile servis yapın.
|
Naneli Kabak Çorbası |
|
gül den
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99960
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
2 çorba kaşığı margarin
1 adet doğranmış soğan
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
5 su bardağı su (kaynar)
3-4 dal taze nane
6 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Margarini eritip soğanları yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Kabak ve kuru naneyi katıp, iyice karıştırın. Üzerini kapatıp, hafif ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. suyunu ilave edin. Kaynama noktasına gelince ateşi iyice kısın. Nanelerin yapraklarını saplarından ayırıp, yaprakları çorbaya katın. Kapağını kapatıp, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Ateşten alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra robottan geçirin. Bir kaba alıp, soğumaya bırakın. Üzerini kapatıp, en az 4 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce tuz, karabiber serpip, karıştırın. Soğuk çorbanızı servis tabaklarına koyduktan sonra ortalarına birer çorba kaşığı krema ve taze nane yaprağı koyarak servis yapın.
|
|
Naneli Kabak Çorbası Tarifleri Yayla Çorbası Tarifleri
|
|