|
Naneli Köfte |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3719
Gönderme Tarihi: 13.May.2006
3,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Küçük Sogan
2-3 Dilim Bayat Ekmek Içi
1/2 Kg Kiyma
2 ÇorbaKasigi Kurunane
3 Çorba Kasigi Siviyag
2 Çorba Kasigi Salça
Yeterince Tuz
Sogani rendeleyip islatilmis bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuru nane, 1 çorba kasigi siviyag, tuz ve kiymayla birlikte yogurun.
Hazirladiginiz köfte harcindan minik toplar halinde köfteler hazirlayin.
2 çorba kasigi siviyagda salçayi ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayinca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pisirin. (tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmali)
Üzerine kuru nane serpin ve sicak olarak servis yapin.
|
Naneli Köfte |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61946
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2011
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kıyması (kürek kısmından çok ince çekilmiş)
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 küçük soğan (çok ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) yada 1 tatlı kaşığı kuru nane
Büyük bir kasede kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, biber ve naneyi iyice karıştırınız.
Izgaranızı iyice kızdırınız. Ellerinizi hafifçe unlayıp hazırladığınız kıymalı karışımdan yumurta büyüklüğünde 12-14 köfte yapınız.
Şişlere 3'er-4'er köfte sokup elinizle çok hafif bastırınız. Bütün köfteler şişlere dizilince, şişleri ızgaraya sokup 5-10 dakika, ara-sıra yavaşça döndürerek, nar gibi olana kadar kızartınız.
Köfteleri şişlerden çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyaraK servis ediniz.
|
NANELİ KÖFTE |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22664
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr. köftelik kıyma
1 bardak et suyu
1 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı un
Süt (1 çay bardağı)
Tuz
Sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Nane (1 tatlı kaşığı)
Hindistancevizi (1 tatlı kaşığı)
Yapılışı:
Sos; 1 kaşık tereyağda unu biraz kavurun. Et suyunu azar azar dökün. Biraz süt ilâve edip, pişirin. Nane, hindistancevizi ve tuzu koyup kapatın. Ekmek ve kıyma ile köfteyi hazırlayın. Sıvı yağda kızartın. Sosu borcama döküp, köfteleri dizin. 15 dakika fırınlayın.
|
Naneli Köfte |
|
ziynet yılmaz
Aşçı
Kayıt: 25.10.2016
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120599
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016
1,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
400g. köftelik kıyma
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı galeta unu
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük yumurta
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
Taze nane yaprakları
Soğanı rendeleyin, suyunu sıkın ve galeta unu, yumurta, kuru nane, tuz, karabiber ve kıymayla birlikte yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı minik toplar haline yuvarlayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin, salçayı kavurup biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ekleyin. Köftelerin üzerini kapatacak kadar biraz daha su ilave edin. 15-20 dakika bu şekilde pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerini taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
|
Naneli Köfte |
|
pembe ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116496
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2016
1,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana kıyma
1 adet büyük patates
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı nane kurusu
1 yemek kaşığı Galeta unu
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Kırmızıbiber
6 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dana kıymasını büyük bir kaba alıyoruz. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendenin en küçük yerinde rendeliyoruz. Patatesi de aynı şekilde kabuğunu soyup rendeliyoruz. Eğer patates ve soğandan çok su çıkmışsa suyunun yarısını alıyoruz. Sonra soğan ve patatesi ete ekliyoruz. Nane kurusu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ilave ettikten sonra iyice yoğuruyoruz. Etin terbiyelenmesi için 30 dakika kadar bekliyoruz. Sonra teflon bir tavaya margarin ve sıvı yağ ekliyoruz. Yağı ısıttıktan sonra etten avucumuzun içi kadar alıp sıkıştırıyoruz. Unu tahta üzerine ekleyip eti onun üstünde yuvarlıyoruz. Daha sonra tavaya alıyoruz. Bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafına çeviriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Not: Kısık ateşte kızartırsanız lezzeti daha da artar.
|
|