Kısa URL: https://ml.md/lc45164
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
4,813 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 bardak ince bulgur
2 tatlı kaşığı toz nane
1 baş soğan rendesi
1 çay kaşığı karbonat
2 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı domatessalçası
1 kg. köftelik et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
İnce bulgur birkaç kez yıkandıktan sonra 20 dk. bekletilir. Sarımsaklar dövüldükten sonra bütün malzemeler eklenerek iyice yoğurulur. Harç haline getirilir. Fırın tepsi si yağlandıktan sonra harç tepsiye elle bastırılarak yayılır. Yüzüne hafif salça ve yağ sürülerek orta ısılı fırında 25 dk. pişirilir. Kare veya baklava dilimi şeklinde kesilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc120469
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2016
1,410 defa indirildi / yazdırıldı
Eyüp Sevinç
1 su bardağı ince köftelik bulgur ya da düğürcük
1 kg dana köftelik kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz ve kimyon
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
Bulguru yada düğürcüğü bol suyla yıkayıp süzün ve süzgeçte 10 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan soğanı rendeleyin. Islanmış bulguru, kıymayı rendelenmiş soğanı et çekme makinesine yada mutfak robotuna koyun. Tuz kimyon nane ve karbonatı ekleyip çekerek karıştırın. Derin bir kaba aktarıp iyice yoğurun. 25-30 cm çapındaki yuvarlak borcamı ya da aynı büyüklükte kare veya dikdörtgen fırın tepsisini 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Bulgurlu köfte harcından parça parça alıp bastırarak yağlı tepsiye yerleştirin. Üzeri için sıvıyağ ve salçayı bir kasede çatalla ezerek çırpın. Karışımı tepsideki köftenin üzerine kaşıkla sürün. Önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt üst konumuna ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp dilimleyin ve servis yapın.