Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İrmik Tatlısı Tarifleri > Naneli Puding (3 adet - 140,051 defa bakıldı)

Naneli Puding


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Naneli Puding

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc7402
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
2,655 defa indirildi / yazdırıldı




250 ml. süt
4 yaprak jelatin
5-7 dal nane
2 yumurta sarısı
60 gr, şeker
50 gr. nane dolgulu çikolata
250 ml. krema
1 kavanoz frenk üzümü kompostosu (540 gr.)
2 paket şekerli vanilin

Sütü 5 dal nane ile bir taşım kaynatın, 1 saat soğumaya bırakın. Kaynattığınız sütü süzüp tekrar bir taşım kaynatın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, sıcak sütü ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karışım ısınıp koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika devamlı karıştırın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Kabı buzlu su dolu başka bir kabın içine oturtun, soğumaya bırakıp arasıra karıştırın. Çikolatayı ince kıyın. Kremayı katı çırpın. Karışım hafif jölelenmeye başlayınca, krema ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Hacmi 150 ml. olan 6 kalıp veya fincana doldurun. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Kompostoyu süzün. 200 ml. suyunu şekerli vanilinlerle karıştırın, meyveleri tekrar içine ekleyin. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üstünü sos ve nane yapraklarıyle süsleyin.


Naneli puding

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10712
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,210 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme: 3 çorba kaşığı un, 6 çorba kaşığı tozşeker, 80 gr tereyağı, 1 it süt, 10 yaprak jelatin, 1 küçük dal taze nane, 1 çimdik veya birkaç damla yeşil şekerciboyası (toz veya sıvı).

Yapılışı: 5-10 yaprak nane iyice yıkanıp kurulanır ve buzdolabına kaldırılır. Kalıp buzdolabına yerleştirilir. Porselen bir kâseye tereyağı konduktan sonra içinde kaynar su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtulur (suyun kâsenin dörtte üçünü aşmamasına dikkat edilir). Benmarideki kâsede bulunan yağ eriyince hızlı hızlı karıştırılırken un elekten geçirilerek azar azar katılır, yağa yedirilir. Yağlı unun daha iyi karışması için 1/2 su bardağı kaynar süt ince ince akıtılarak 5 dakika daha karıştırılır. Tozşeker katılır ve karıştırmaya ara verilmeden kaynar sütün geri kalanı ince ince akıtılarak karışıma yedirilir. Bu şekilde karıştırılan krema benmaride pişirilir. Krema koyulaşıp kaynamaya yüz tutunca kâse benmariden çıkarılır. Küçük bir kaba bu kremadan 1-2 kaşık kadar konur. Bu kremaya birkaç damla veya 1 tutam şekercibo-yası azar azar katılıp iyice yedirilir ve kâsedeki kremanın içine katılır, iyice karıştırılır. Krema kâsesi tekrar benmariye konur. Çabuk çabuk karıştırılırken önceden soğuk suda yumuşatılmış ve suyu sıkılıp ufalanmış jelatin kremaya katılıp hızlı hızlı karıştırılarak yedirilir. Jelatin kremaya iyice karışınca kâse benmariden çıkarılır. Krema hızlı hızlı karıştırılır, bir kenarda ılımaya bırakılır. Buzdolabında en az 2 saat soğutulan kalıp çıkarılır. Krema kalıba boşaltılıp kap buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında en az 4 saat tutulduktan sonra kalıp çıkarılıp, kaynar suda 1 dakika kadar tutulur ve bir servis tabağına baş aşağı edilerek içindeki puding tabağa aktarılır. Servis tabağı buzdolabına kaldırılıp servis vaktine kadar tutulur. Servis vakti gelince pudingin üstü dolapta tutulan nane yapraklarıyla süslenir ve servis yapılır.


Naneli puding

Nermin Aşar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc27071
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
2,334 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 yumurta sarısı
60 gr. şeker
50 gr. nane dolgulu çikolata
250 ml. krema
250 ml. süt
4 yaprak jelatin
5-7 dal nane

Sütü 5 dal nane ile bir taşım kaynatın, 1 saat soğumaya bırakın. Kaynattığınız sütü süzüp tekrar bir taşım kaynatın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, sıcak sütü ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karışım ısınıp koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika devamlı karıştırın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Kabı buzlu su dolu başka bir kabın içine oturtun, soğumaya bırakıp ara sıra karıştırın. Çikolatayı ince kıyın. Kremayı katı çırpın. Karışım hafif jölelenmeye başlayınca, krema ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Hacmi 150 mi. olan 6 kalıp veya fincana doldurun. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üstünü sos ve nane yaprakları ile süsleyin.






Naneli Puding Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri



(3 adet Naneli Puding 140,051 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort