Kısa URL: https://ml.md/lc27286
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2008
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
6 kaşık nane
50 gr pirinç
1 çay bardağı yoğurt
yarım yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
2 kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağı
Çiçeklenme başlangıcında veya daha önce su nanesi yapraklanır toplanır kurutulur ve elde ince bir şekilde ufalanır. Tencereye 2 kaşık un, pirinç, yoğurt konulup üzerine 6 su bardağı su ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Koyulaştıktan sonra ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı, salça.kırmızı biber, su nanesi karışımı çorbanın üzerine ilave edilerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc80084
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
20 su bardağı et suyu (2 litre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt (yoksa su)
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı toz nane
6 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı su
Pirinci temizleyip 30 dakika ılık suda ıslattıktan sonra süzdürüp bir tencereye koyunuz ve et suyunu ve tuzunu ilâve ederek ağır ateşte 20 dakika kaynatınız.
Sonra sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine ilâve ediniz. 10 dakika daha kaynatınız.
Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilâve ederek, 5 dakika daha kaynattıktan sonra yoğurtla yumurtayı iyice karıştırıp kaynar çorbanın içine yediriniz.
Kaynatmadan hemen servis yapınız.
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı yoğurt
Bol nane
Yumurta, yoğurt ve süt çırpılır. Tenceredeki bir kaşık una yavaş yavaş eklenerek topaklanmaması için çırpılarak karıştırılır.
Kaynayana dek karıştırmak gereklidir. Pişmesine yakın bir avuç nane eklenir. Servis edilirken tercihe göre katı yağ eklenebilir.