|
NAPOLİ USULÜ ÇORBA |
|
vuslat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33197
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2009
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. ilikli sığır kemiği
1,5 litre su
250 gr. kuşbaşı et
1 soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
200 gr. kereviz
tuz
1 defne yaprağı
karabiber
200 gr. kalın makarna,
150 gr. salam
2 çorba kaşığı domates salçası
70 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Sığır kemiklerini bol suda yıkayın. Bir tencereye soğuk su koyup kemikleri bu suda kaynatın. Kuşbaşı eti soğuk suda yıkayın. Soğanı soyun. Kuşbaşı eti, soğuk suda yıkayın. Soğanı soyun. Dörde bölün. Maydanoz ve dereotunu temizleyip, yıkayın. Küçük parçalar halinde ke- i sin. Kerevizi temizleyin ve yıkayın. Bütün olarak bir kenara bırakın. Kemiklerin kaynadığı suyun üzerindeki fazla köpüğü süzgeçle alın. Sonra 5 dakika kaynatın. Eti, maydanoz ve dereotunu tencereye ilave edin. Kısık ateşte 80 dakika kaynatın . Ara sıra suyun üzerinde meydana gelen köpüğü bir süzgeç ile alın. Sonra etleri sudan çıkarın. Et suyunu süzgeçten geçirin. Bir tencerede tekrar kaynatın. Makarna için 1,5 litre suyu kainatın. Tuz atın. Makarnaları 3 cm. uzunluğunda kırın. Suya atarak haşlayın. Sonra süzgece koyup soğuk suya tutun ve çorbaya ilave edin. Kemik suyuna diğer bütün malzemeyi ilave edin. Kerevizi ince çubuklar halinde kesin. Salamı da aynı şekilde doğrayın. Domates salçasını biraz suda eri t i it Bütün malzemeyi kattıktan sonra, çorbayı 20 dakika daha kaynatıp servis yapın.
|
NAPOLİ USULÜ ÇORBA |
|
rutin
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33222
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2009
2,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. kemik
1,5 litre su
2 adet defne yaprağı
250 gr. kuşbaşı et
1 soğan
1 demet maydanoz
200 gr. ince makarna
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Kemikleri bol su altında yıkayın. Tencereye koyduğunuz kemiklere suyu ilave ederek kaynatın. Soğanı soyun. Dörde bölün. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın . Kemikleri sudan çık ve kemik suyunun içine kuşbaşı eti atarak bir süre pişirin. Sonra soğanı defne yaprağını ve maydanozu atarak etleri iyice pişirin. Diğer tarafta 1 kg. suyu başka bir tencerede kaynatın. İçine tuz katın ve makarnayı atarak haşlayın. Sonra suyunu süzün ve soğuk sudan geçirdikten sonra, et suyunu ilave edin. Çorbaya margarin ve domates salçası ilave edin. 10 dakika kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
|