|
|
Napolyon Pasta (Milföy Hamuru) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178615
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zehra Kahyaoğlu
1,5 kg milföy hamuru
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması için:
1 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta
100 gr tereyağı
2 paket vanilya
Bir tencerede şeker ve nişasta karıştırılır.
Yumurtalar çırpılır, tenceredeki karışıma topak kalmayacak şekilde eklenir.
Üzerine süt ilave edilir, çırpıcıyla karıştırılır. Kısık ateşte kıvam alıp kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir.
Kıvam alınca 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edilir.
Üzerine tereyağı ilave edilir, eriyinceye dek karıştırılır.
Yağ eriyip krema tekrar kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır, daha çabuk soğuması için başka bir kaba alınır. Soğurken üzerinin kabuk tutmaması için kremanın üzeri hava almayacak şekilde streç filmle kapatılır.
Milföy hamuru, hafif unlu tezgâha alınır, merdaneyle inceltilir.
Bir karton kâğıttan 24x34 cm ölçülerinde bir şablon kesilir. Şablon hamurun üzerine yerleştirilip aynı ölçüde kesilir.
Hamur yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alınır, çatalla delikler açılır.
Önceden alt üst fan ayarında 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Bu işlem 6 kere tekrarlanır. 6 katlı bir pasta elde edilecektir.
Hamurların kenarlarından kalan parçalar da pastanın üzerinde kullanılmak üzere tepsiye dizilerek aynı şekilde pişirilir.
Bu arada krema soğumuştur. Bir çırpıcıyla karıştırılır. Bir tepsi üzerine, oda ısısında olan ilk kat alınır. Her kata krema sürülerek diğer kat da yerleştirilir.
Son kat da yerleştirilip üzerine krema sürülmeden önce, kesme tahtası gibi ağırlığı olan bir şey konarak yaklaşık 20 dakika bekletilir ki, katlar kremayı daha iyi çeksin.
Ağırlık kaldırılıp pastanın her yeri kremayla kaplanır.
Katların kenarlarından kalan pişirilmiş diğer kısımlar elle ufalanır, yulaf ezmesi gibi görünecektir.
Ufalanan kırıntıların üzerine pudra şekeri elenerek eklenir, karıştırılır.
Bu karışım pastanın her yerine serpilir.
Yanları da bir ıspatula yardımıyla kaplanır.
Bir gece buzdolabında bekledikten sonra yemeye hazır olur.
|
Napolyon Pasta (Milföy) |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151669
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
1,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yaprak milföy
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
Dilerseniz çilek dilimleri
Servis için:
Pudra şekeri
Tatlının kreması için un, mısır nişastası, şeker, yumurta sarısı ve sütü sos tenceresine alın.
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Kaynamaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu esnada milföy hamurlarını her biri 8 kare olacak şekilde kesin.
Bir tepsiye pişirme kağıdı serip milföy hamurlarını üzerine yerleştirin.
Fırını 180 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin.
Hamurları kabarıp üstleri hafifçe kızarana kadar fırınlayın.
Ardından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan milföylerden 20 tanesinin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve dilerseniz çilek dilimleri yerleştirin.
Üzerini yine kalan milföy hamurlarıyla kapatın.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.
|
|
Napolyon Pasta (Milföy) Tarifleri Rus Yemekleri
|
|