|
Nar Ekşili Kısır |
|
müno
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139323
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gözde Şarküteri
200 gr. ince bulgur
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kaşığı Tuz
½ Adet Limon
200 gr. Tatlı Biber Salçası
2 Adet Taze Soğan
2 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
½ Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp kendini çekmesini bekleyin. Daha sonra kimyon, karabiber, limon suyu, salça ve tuzu ekleyerek avuç içiyle iyice ovun.
Taze soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve maydanozu ufak ufak doğrayın. Doğradığınız yeşillikleri ve zeytinyağını karışıma ekleyerek yeniden karıştırın.
En son nar ekşisini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini maydanoz ile süsleyin.
|
Nar Ekşili Kısır |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92072
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özge ÇİFTÇİ
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 ORTA BOY SOĞAN
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
1/2 ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ VEYA ZEYTİNYAĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
KİMYON
KARABİBER
PUL BİBER
TUZ
Bulgurlara sıcak su döküp 10 dakika şişmesini sağlayın. Sıvı yağda küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bulgurların üzerine soğanlı sosu, tuzu, baharatları ve nar ekşisini ekleyip yoğurun. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu koyup tekrar yoğurun. Marul ve salatalık dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Kısır (Nar Ekşili) |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74542
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
10 sap taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 adet limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1.5 su bardağı sıcak su
Bir miktar tuz
Bulgur ve salçaları kapaklı bir kaba koyun. Bir su bardağına limonu sıkıp, tuzu koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayın. Hazırladığınız tuzlu ve limonlu suyu bulgur ve salçaların üzerine boşaltın. Geri kalan yarım bardak suyu da ilave edip, buharı uçmadan, hızlıca karıştırıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu sırada nar ekşisi, zeytinyağı ve kuru fesleğeni karıştırıp bir kenarda bekletin. Yumuşayıp, ılıklaşmış bulguru biraz yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ekledikten sonra fesleğenli sosu üzerine gezdirin.
|
NAR EKŞİLİ KISIR |
|
masat
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38157
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2009
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak ince bulgur
4 domates
1 bağ taze soğan
1 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 kaşık nar ekşisi
1 çay bardağı sıvıyağ
7-8 dal nane
1/2 demet maydanoz
2-3 sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
Pulbiber
Tuz
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Bulgura 1 çay bardağı ılık su ilave edip 5-10 dakika bekletin. Üzerine 2 domatesi rendeleyip karıştırın ve 5-10 dakika daha bekletin. Biberleri, kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Maydanoz, nane ve yeşil soğanı ince kıyın. Kalan domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve bütün doğranmış malzemeyle kalan malzemeleri beraber harmanlayın. Bu malzemeyi bulgura ilave edip iyice karıştırın.
ML® Kısır için tıklayın
|
|