|
Narlı Baklaç Tatlısı (Zonguldak) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146510
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
620 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
400 gr toz şeker
100 gr nar suyu
100 gr nar taneleri
800 ml su
85 gr buğday nişastası
100 gr kuru fasulye
Fasulyeleri bol suda parçalanmadan haşlayınız.
Başka bir tencerede su kaynatınız.
Kaynayan suya, az su ile eritilmiş nişastayı karıştırarak ekleyiniz ve koyulaşana kadar kaynatınız.
Fasulyeleri ve nar suyunu ilave ederek biraz daha pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis kâselerine alınız.
Soğuduktan sonra üstünü nar taneleri ile süsleyip servis ediniz.
|
|