|
|
Narlı Kısır |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82729
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı ince bulgur
1 soğan
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, nane maydanoz
Üzeri için:
1 adet nar
Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve kapak kapatıp şişmesini bekleyin. Bu arada soğanı ince kıyıp tuzla ovalayın. Maydanozu, salçayı, pul biberi de üzerine ekleyip karıştırın. Bu soğanlı karışımı da bulgurun içine ekleyip harmanlayın. Yağını, ekşisini ve limonunu ekleyip servis tabağına aktarın. Servis yapmadan önce üzerine ayıklanmış nar taneleri ekleyip servis yapın.
|
Narlı Kısır |
|
Alya A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129925
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı ince bulgur
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
10 sap taze soğan
1 su bardağı nar tanesi
1/2 adet limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Bulgur ve salçaları kapaklı bir kaba koyun.
Bir su bardağına limonu sıkıp, tuzu koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayın.
Hazırladığınız tuzlu ve limonlu suyu bulgur ve salçaların üzerine boşaltın. Geri kalan yarım bardak suyu da ilave edip, buharı uçmadan, hızlıca karıştırıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
Bu sırada nar ekşisi, zeytinyağı ve kuru reyhan karıştırıp bir kenarda bekletin.
Yumuşayıp, ılıklaşmış bulguru biraz yoğurun.
Nar tanelerini ve taze soğanı ekledikten sonra reyhanlı sosu üzerine gezdirip, servis edin.
|
|
Narlı Kısır Tarifleri Salatalar
|
|