Kısa URL: https://ml.md/lc35221
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2009
4,351 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
Malzemesi:
1 kg süt
200 gr toz şeker
200 gr nişasta
4 adet ayıklanmış nar
10 gr vanilya
Hazırlanışı:
Tencerede süt ve şeker kaynatılır, vanilya ve ayıklanmış nar taneleri ilave edilir. Nişasta su ile eritilir, kaynayan muhallebiye yedirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra servis kabına boşaltılır. Soğuyunca üzerine nar taneleri serpilip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc94090
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2013
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı damla sakızı
1 adet nar
Tereyağını tencerede eritin üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü döküp karıştırarak pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar çırpmak gerekir ki uzayan bir muhallebi olsun. Tepsiye tereyağı sürün ve üzerine şeker serpin. Ocak üzerinde şekerin yanmasını sağlayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi döküp karıştırın. Bu şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra kâselerde ya da portakaldan yaptığınız kapların içinde ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc99464
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
15 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı un
1 poşet toz krem şanti
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için nar taneleri
Süslemek için nane yaprakları
Muhallebiyi hazırlamak için orta boy tencerede; un, süt ve toz şekeri karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip margarini ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Peltesini hazırlamak için, nişasta ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
Nar suyu, su ve nişastalı karışımı tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Pelte ve muhallebi soğumadan tatlı servisi yapacağınız cam kâselere pay edin.
Narlı muhallebi oda sıcaklığında soğuyunca nar taneleri ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.