|
Narlı Tavuk |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35218
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2009
3,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemesi:
2 adet tavuk göğsü
3 adet ayıklanmış nar
1 su bardağı nar suyu
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet kabuk tarçın
4 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Tavuklar yağda veya fırında 10 dakika kadar kızartılıp kenara alınır. Tencerede tavuk suyu ve nar suyu birleştirilip kaynatılır. Ayıklanmış nar taneleri bir tülbentte bohça yapılır, kaynayan karışıma bırakılır. Beraberinde kabuk tarçın, ceviz içi, tuz ve karabiber eklenir, 4 -5 dakika kaynatılır. Kızaran tavuk göğsü bu karışımın içine ilave edilir, kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Tavuklar pişince servis kabına sade pilav konur. Üzerine tavuk göğsü dilimlenerek dizilir. Tülbentli bohça içindeki nar taneleri serpiştirip ve kabuk tarçınlar yanına bırakılırak servis edilir.
|
Narlı Tavuk |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64819
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk kalça
5 adet yufka
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet nar
Tuz, karabiber
Yufkaları rulo haline getirip ince ince kıyın. Fırına verip kurutun. Fırından çıkan yufkaları parçalayın. Tavukları üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın. Süzüp ince ince didin. Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve yufkaları harmanlayın. Üzerini nar taneleriyle süsleyin.
Fotoğraf "sütlaç" tarafından gönderildi. 07.03.2015
|
|