|
|
NEMSE TATLISI |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21285
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
5,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
Bir küçük paket tereyağı (125 gr.)
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
Şurubu için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yaprak hamurunu hazırlayınız. Çekilmiş cevize toz şeker, limon kabuğu rendesi ve yumurta akı katıp katıştırınız. Hamuru 3-4 mm. kalınlığında kare veya dikdörtgen açınız.
5 cm.lik karelere kesiniz. Ortalarına hazırlanan içten bir miktar koyup üçgen kapatmış. Tepsiye dizip orta hararetli fırında pişiriniz.
Şekere 2 su bardağı su ilâve edip orta kıvamda şurup hazırlayınız. Soğutulmuş pişmiş hamurların üzerine şurubu sıcak olarak dökünüz.
|
NEMSE BAKLAVASI |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1359
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
4,5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)
1 büyük paket margarin (250 gr.)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesinin sarısı üzerine, akı cevize konacaktır.)
2 çorba kaşığı limon suyu (1 kaşık hamura, 1 kaşık şuruba konacaktır.)
1 çorba kaşığı zeytinyağ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
Limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
YAPILIŞI:
1-Un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytinyağ, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir.
2- Hamur bütün olarak 30 cm. çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır.
3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır. Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.
4- Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir.
5- İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir. Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3- 4 mm. inceliğinde açılıp 5 cm. parçalara kesilir.
6- Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçgen katlanır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken soğuk şurup dökülür.
Not: Hamur Dinlenirken:
1) 3 bardak şeker ile 3 bardak su kaynatılır. Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır. Orta kıvama gelince ateşten alınır.
2) Cevizli için hazırlanışı: Çekilmiş ceviz, 2 çorba kaşığı şeker, limon kabuğu rendesi ve 1 yumurta akı karıştırılır.
ML® Pratik Nemse Baklavası için tıklayın
|
NEMSE BAKLAVASI |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19793
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
2,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
300 gr. un,
250 gr. tereyağı
1 büyük paket margarin,
tuz,
400 gr. şeker,
250 gr. ceviz içi,
2 yumurta,
1 limon.
Yapılışı:
1- Malzemeden yaprak hamuru hazırlayınız.
2- Cevizi ayıklayıp makinadan çekiniz veya havanda iyice dövünüz.
3- İçerisine bir tek avuç toz şeker, 2 yumurta akı koyup karıştırınız.
4- Yaprak hamurunu 3-4 mm. incelikte daire şeklinde açınız.
5- Dairenin ucuna boydan boya ceviz içi koyup hamurun kenannı üstüne kapatıp bir defa sarınız.
6- Sonra sarılan kısmı boydan boya kesiniz.
7- Tekrar enine 2 parmak genişliğinde verev verev paralel kenar şeklinde kesip tepsiye aralıklı diziniz.
8- Isınmış fınnda altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
9- 400 gr. şekerden şerbeti hazırlayınız.
10- Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra üzerlerine soğuk şurubu döküp şurubu çektirdikten sonra tatlıları servis tabağına dizip servis yapınız.
NOT: Arzu ederseniz tatlıların üzerine «portakal kabuğu» garnitürü koyunuz.
|
Nemse Baklavası |
|
goksimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1031
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2006
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1-1/5 bardak ceviz içi
1-1/5 bardak şeker
½ paket vanilya
1 adet yumurta
Yapılışı
Şekerin 3 çorba kaşığını ayırıp geri kalanı ile kıvamlı şurup hazırlayın. Bir taraftan, yaprak hamuru hazırlayın ve 3-4mm incelikte açın. Çekilmiş cevize yumurta akı ve ayrılmış şekeri ilave edip, hamurun öne gelen kenarının iki parmak ilerisine hamur boyunca çizgi şeklinde dökün. Üstüne arkada kalan hamurları kapatıp, 2,5 parmak eninde bant şeklinde kesin. Daha sonra da 3?er parmak uzunlukta parçalara ayırın. Islak bir tepsiye hepsini yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra üzerine soğuk şurubu dökün.
ML® Nemse Böreği için tıklayın
|
NEMSE BAKLAVASI |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc71773
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. un (10 çorba kaşığı)
1 paket margarin
2 adet yumurta
250 gr. ceviz içi
500 gr. tozşeker
Çeyrek limon suyu
300 gr. un ve 1 büyük paket margarinle yaprak hamurunu (milföy hazırlayınız.)
Son turdan sonra hamuru 3-4 mm. incelikte açınız.
Cevizi ayıklayıp, makinede çekiniz veya döverek inceltiniz.
Cevizi bir kâseye koyup, içerisine 1 avuç tozşeker, 2 yumurta akı koyup, karıştırınız.
Hazırladığınız bu içi açtığınız hamurun kenarından 2 parmak gerisine bant şeklinde koyup, hamurun kenarıyla cevizleri tamamen kapatınız.
Kapattığınız yerden hamuru keserek cevizli bantı çıkarınız.
Bu bantı 3-4 cm. enine olarak kare, dikdörtgen, baklava vb. şekillerde kesip, yağlanmış bir tepsiye yarım cm. aralıkla yerleştiriniz.
Elinizdeki bütün hamur ve iç bitinceye kadar bu işleme devam ediniz.—
Hamurlara yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Fırından alınca üzerine soğuk şurubu azar azar dökerek, tatlıların şurubu çekmesini temin ediniz.
Tatlılar şurubu çekip soğuyunca, servis tabağına dizip, servis yapınız.
ŞURUBUN HAZIRLANMASI:
Kalan şekeri bir kaba koyup, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ateşe koyunuz.
Şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
Kaynamaya başlayınca çeyrek limonun suyunu sıkıp, kabuğunu da şekere atınız. (Koku venrıesi için.)
Tatlı çurubu kıvamına gelinceye kadar (örneğin, kaşıktan koyu koyu damlalar akıncaya) kaynatınız.
Ateşten alıp, soğutup, sıcak tatlılarda kullanınız.
Not: Tatlılara şurup konacağı zaman mutlaka birinin soğuk olması gerekir. Örneğin, tatlı sıcak ise şurup soğuk olmalıdır. Şurup soğuk ise tatlı, yani hamur sıcak olmalıdır. Bu baklava da çarşıdaki hazır baklava özelliğinde, hattâ ondan da daha güzel ve hafif olur.
|
|
Nemse Baklavası Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
|
|