|
Nevzine |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179714
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1,5 sı bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Un, eritilmiş ılık margarin, ceviz, tahin, yoğurt, su ve karbonatı bir kasede
karıştırıp sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika
dinlendirin. Hamuru yağlanmış tepsiye yayıp baklava dilimleri şeklinde
kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Tozşeker ve suyu geniş bir tencerede yarım saat kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız nevzine üzerinde soğuk şerbeti döküp servis yapın.
|
Nevzine Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170061
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
0,5 su bardağı üzüm pekmezi
Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
100 g eritilmiş tereyağı
0,5 su bardağı tahin
0,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika soğumaya bırakıp süre sonunda pekmezi ilave edin. Karıştırın ve iyice soğuması için bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, eritilmiş tereyağı, tahin, süt, sıvı yağ ve sirkeyi ayrı bir kaba alın, el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyin, kaşık veya çatal ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Cevizleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurun üzerine bastırarak şekiller oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Nevzine |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156532
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
Toz Antep fıstığı
Dondurma
Şerbeti için:
4 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pekmez
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Su ve şekeri bir tencerede şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Şerbet kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve pekmezi ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın.
Şimdi nevzine tatlısının hamurunu yapmaya başlayın. Bir kabın içerisine unu ve kabartma tozunu koyun.
Ortasına bir çukur açıp, içerisine yumurta, yoğurt ve tahini ilave edip güzelce yoğurun. Tereyağını bir kapta eritin ve hazırladığınız hamura, tereyağı biraz ılıklaştıktan sonra yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
İnce çekilmiş cevizleri de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Borcama veya tepsiye hamuru güzelce bastırıp düzleştirerek yayın. Hamurun üstünü düzleştirdikten sonra çatalla hafifçe delikler açarak desen verin.
Ardından dilimleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirin.
Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti tatlının üstüne dökün.
Tatlı şerbetini çektikten sonra bir süre dinlendirin. Dinlendikten sonr Antep fıstığıyla ya da dondurma ile süsleyerek servis edin.
|
Nevzine |
|
türkkan sar
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150526
Gönderme Tarihi: 14.May.2020
425 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
200 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Suyu tencereye alın ve şekeri ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra pekmezi ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Yoğurma kabına süt, ayçiçek yağı, sirke ve eritilmiş tereyağını alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve bir miktar unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın ters tarafıyla dalgalı şeritler oluşturacak şekilde hamurun üzerine çizikler yapın. Bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.
|
NEVZİNE |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88970
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
1,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 paket margarin
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
İlk olarak bir tencerede şeker ile su 10-15 dk. kaynatılır. Limon suyu ilave edilip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Eritilmiş ılık margarin, ceviz, yoğurt, tahin, su, karbonat, sirke ve un karışımı ile kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülüp, 15 dk. dinlendirilir. Yağlanmış fırın tepsisine el ile bastırılarak yayılır. Baklava dilimi şeklinde kesilip 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerine soğuk şerbet dökülür.
|
Nevzine |
|
gupse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72298
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2012
1,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay bardağı kanola yağı
2 çorba kaşığı tahin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
500 gr. un
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon
Bir kaba unu ve kabartma tozunu koyun, içine hamur için hazırladığınız diğer malzemeleri ekleyerek, yumuşak bir hamur yapın. Hamuru hafifçe bastırarak yağlanmış bir tepsinin içine yayın. Hamuru kare kare kesip, üzerini çatalla ezerek şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. 40 dakika kadar veya hamurun üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu arada şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Şerbeti indirmeye yakın limon suyunu içine ekleyin.Tatlı soğuduktan sonra şerbeti üzerine sıcak olarak dökün.
|
Nevzine |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc62198
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
1 paket kabartma tozu
250 gram margarin
2-3 çorba kaşığı tahin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
Üç buçuk su bardağı su
1/4 limonun suyu
Bir kabın içine unu ve kabartma tozunu koyun. İçine kalan malzemeleri ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru hafifçe bastırarak yağlanmış bir tepsinin içine yayın. Hamuru kare kesip, üzerini çatalla ezerek şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp, soğutun. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerine döküp, servis yapın.
|
Nevzine |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc23816
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (250 gr)
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar un
Şerbet için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tereyağı yakmadan eritilir. Ilıyınca derin bir kaba aktarılır. Üzerine diğer hamur malzemeleri ve akıcı kıvamda kalacak kadar un eklenir. Karışım yağlanmış fırın kabına dökülür. 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir, servise sunulur.
|
Nevzine |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17579
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı tahin
1 paket tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şurup İçin;
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yoğurma kabına hamur malzemesi konur, iyice yoğurulur, yağlanmış fırın tepsisine hamur yayılır, üzerine bastırılır, baklava şeklinde kesilir, çatalla şekiller verilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir, soğurken, şerbet hazırlanır, soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirilir.
|
Nevzine |
|
FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17401
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2-3 çorba kaşığı tahin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
500 gr. un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
çeyrek limon
Bir kabın içine unu ve kabartma tozunu koyun, içine kalan malzemeleri koyarak , yumuşak bir hamur yapın.
Elde ettiğiniz hamuru hafifçe bastırarak yağlanmış bir tepsinin içine yayın. Hamuru kare kare kesip, üzerini çatalla ezerek şekil verin.
Önceden ısıtılmış fırına sürün. 40 dakika kadar veya hamurun üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatın. Tatlı soğuduktan sonra üzerine sıcak sıcak dökün.
|
|