|
Nevzine |
|
son umut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc126646
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2017
864 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (250 gr) eritilmiş Bizim Yağ
1 su bardağı Bizim Yağ Ayçiçek
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un
Şerbeti için:
2 bardak şeker
1 bardak su
1 bardak pekmez
Tatlıyı hazırlarken sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra unu eklıyoruz ve hamuru iyice yoğuruyoruz. Unumuzu eliyoruz cevizi ekliyoruz. Hamurumuz yoğuralabilecek kıvamda ama oldukça sert olmalı.
Hamuru yoğurduktan sonra büyük boy dikdörtgen bir cam kaba elinizle bastırarak yayıyoruz.
Sonrasında tatlımızı 175 derece daha evvelden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızaran kadar pişiriyoruz.
Şerbet için, şekeri ve suyu kaynatıyoruz.1-2 taşım kaynattıktan sonra içine pekmezi ekleyip altını kapatıyoruz.
Tatlınız fırından çıkıp ilk sıcağı gittikten sonra şerbeti üzerine döküp dilimliyoruz.
1-2 saat dinlendikten sonra artık tatlımız servise hazır.
Not: Tatlınızın daha lezzetli olması için, fırına vermeden önce üzerine tahin sürün.
|
Nevzine |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50339
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gram termyağ
1,5 su bardağı ceviz içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
Üzeri için :
2-3 çorba kaşığı tahin
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı bal
Teremyağ'ı eritip karıştırma kabına aktarın. İnce çekilmiş ceviz içi, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış yuvarlak bir kalıbın içine elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için tozşekerle suyu sos tenceresinde birkaç taşım kaynatın. Limon suyu ve balı ekleyip ocaktan alın, ılınınca fırından çıkarmış olduğunuz sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çektikten sonra dilimleyin. İsteğe göre tahin ile servis yapın.
|
|