|
Nevzine |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc77334
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
5 Su Bardağı un
2,5 Su Bardağı su
1 Su Bardağı dövülmüş ceviziçi
1 Çay Bardağı tahin
1 Yemek Kaşığı limon
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Çay Bardağı sıvıyağ
2,5 Su Bardağı şeker
1 Adet yumurta
1 Paket kabartmatozu
önce şeker su ve limon 20 dk kadar kaynatılıp şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Yumuşamış sanaklasik margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tahin, kabartmatozu, dövülmüşceviz iyice karıştırılır sonra içine 5 subardağı un konulup yoğrulur yağlanmış tepsiye üzeri iyicee düzeltilerek yayılır iztedğiniz şekilde dilimlenir. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir, tatlı soğumadan hemen sıcağı sıcağına soğuyan şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis yapınız.
|
Nevzine Tatlısı |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80775
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı pekmez
3 Çorba Kaşığı yoğurt
3 Çorba Kaşığı tahin
1,5 Su Bardağı Ceviz (iri dövülmüş)
1 Çay Kaşığı karbonat tozu
5 Su Bardağı un
Nevzine tatlısı hazırlamak için öncelikle fırını 180 (turbo 160) dereceye ısıtın. Orta boy büyüklükte bir tepsiyi yağlayın. Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabının içine alın. Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar şekilde karıştırarak yoğurun. Hamur birleşmeyecek, parça parça bir kıvamda kalacak, sert kıvamda olacak. Yine orta boy bir tepsiyi yağlayın ve hamuru içine alıp avuç içiyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. 1-2 santim kalınlığında olmalı. Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak. Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat kadar fırınlayın. Bıçakla kare kare kesin ve 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcakken üzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdiriniz. 1-2 saat dinlendirdikten sonra artık nevzine tatlısı servis yapılabilir.
Not: Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanmanız mümkündür. 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şeker şerbetini hazırlayabilirsiniz.
|
Nevzine |
|
TopluNur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84343
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2012
1,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
3 Çorba Kaşığı yoğurt
3 Çorba Kaşığı tahin
1 Su Bardağı çekilmiş ceviz
3 Su Bardağı su
3 Su Bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
5 Su Bardağı un
0,5 Adet limon suyu
Sana yağını eritin. Yoğurt, tahin ve cevizle karıştırın. Unla kabartma tozunu ekleyip sert bir hamur yapın.Fırın kabını yağlayıp hamuru elinizle kalıba bastırarak yerleştirin. dilediğiniz şekilde dilimleyin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Hamur ılık, şurubunda ilk sıcağı çıktıktan sonra tatlının üzerine dökün. Soğuk servis yapın.
|
|