|
|
Niğde Yemek Kültürü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25756
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yemeklerde ağırlık tarım ürünlerinindir. Niğde'de kışlık için kabak, biber vs. yiyecekler kurutulur. Şehriye(kuskus) kesilir. Kışlık ekmek yapımı ilin beslenme geleneğidir. Günümüzde tüm köylerde ve merkezdeki birçok evde kışlık ekmek yapılır. Rumeli göçmenlerinin getidiği tepsi ekmeği ve kapama yemekleri de yaygındır. "Tirit": Ufalanmış ekmekler peynirle beraber yağda pişirilirek yapılır. Yağı çıkıncaya kadar çalkalanan yoğurda aşlık denilen dövülmüş buğday katılır. Bir kazanda kaynatıldıktan sonra kurutulur. Pişirileceği zaman suda eritilir, Buna "Aşlık" denir. Kuşbaşı et, sarımsak, biber, domates ile yapılan Niğde Tavası ilin meşhur yemeğidir.
|
Niğde Yemekleri |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179863
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
Niğde Mutfağı, değişik besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır. Niğde'nin özel yemekleri arasında Niğde tavası, pancar çorbası, kuskus pilavı, ditme, tirit, Niğde çanağı, papara, oğma çorbası, mangır çorbası sayılabilir. Özel tatlıları ise hüsmeni (güllü), halveter, köfterve pekmezdir.
|
|
Niğde Yemek Kültürü Tarifleri Diğer Konular
|
|