Kısa URL: https://ml.md/lc32240
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
6,521 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Nişasta suya çalınır ve yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Ayrı bir kapta şeker ve 3 çay bardağı su bir taşım kaynatılır. Bu nişastaya ağır ağır ilave edilir. Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tereyağı eritilir. Yarısı, helva pişerken içine, yarısı, piştikten sonra üzerine dökülür. Tabaklara alınır, soğuyunca servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc171103
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2023
344 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Nişasta, şeker ve tereyağı suya yavaş yavaş ilave edilerek, nişastasının iyice ezilmesi sağlanır.
Ateşe alınır, ateş kısık olmalıdır.
Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında (Muhallebi koyu kıvamda olmalıdır.) pişirilir.
Yayvan servis tabağına yüksekten boşaltılır. Sıcak yenen bir tatlıdır.
Not: Malatya nişastası ile hazırlanan, acil tatlı istendiği zaman evdeki malzemeden rahatlıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Jöle şeffaf gibi olup titrediği için çocuklar tarafından çok sevilir. Ara öğünlerde ekmek ile de yenilebilir.