| 
 
 
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10899 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
3,698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. nişasta
 
200   gr.   tereyağı
 
400 gr. şeker «tam dolu olmayan iki bardak» 
 
50 gr. iç badem 
 
2,5 bardak su
 
 
Yağ bir tencerede kızdırılıp, içine şeker de katılarak kaynatılır. Nişasta 2 - 2,5 bardak kadar suda ezilerek boza gibi olup, tenceredeki yağlı şekere, karıştıra karıştıra ilâve edilerek yedirilir. Sonra bu karışım ağır ateş üstünde karıştırmaya devam edilerek ortalama yarım saat kadar pişirilir. Kıvamı lokum şekeri gibi olunca, karıştırmaya devam edilerek bir tabağa aktarılır. Üzerine kabukları soyulmuş iç badem konarak servis yapılır.
  
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
zafira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2007 
Mesajlar: 276
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13888 
Gönderme Tarihi: 21.May.2007 
8,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
1/2 kilo nişasta
 
450 santilitre (2 bardaktan bir parmak az) su
 
375 gram şeker
 
 
Tereyağı bir tencerede hafifçe eritilir. Sonra buna tahta bir kaşıkla karıştırarak yedire yedire yarım kilo nişasta katılır.
 
Nişasta, yağını koyverip de pişinceye kadar eze eze karıştırılarak kuvvetli ateşte tutulur.
 
Beri yanda şeker suda iyice eritilir. Nişasta pişince ateşin ısısı orta dereceye getirilir. Karıştırılmakta olan nişastaya azar azar dökülen şerbet iyice yedirilir. Sonra tencerenin kapağı örtülür ve 4.5 dakika orta ısılı ateşte pişmeye bırakılır.
 
Bu sürenin sonunda tencerenin kapağı açılır, kevgirle karıştırılan nişasta kum gibi taneleninceye kadar kevgirle karıştırılarak pişirilir.
 
Nişasta helvası tanelenince tencere ateşten indirilir ve helva, servis tabağına boşaltılır.
 
Helva soğuduktan sonra servis yapılırsa da bazı kimseler bu helvayı sıcak sıcak da yemekten hoşlanmaktadırlar. Anadolunun bazı bölgelerinde ise servis sırasında helvanın üstüne ayrıca biraz da pudra şekeri ekmekte ve öyle yemektedirler.
  
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35497 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2009 
4,538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 g buğday nişastası (4 su bardağı)
 
250 g toz şeker (1 su bardağı)
 
750 ml su (3 su bardağı)
 
225 ml ayçiçek yağı (1 su bardağı)
 
 
Bir kapta nişasta, şeker ve su karıştırılır.
 
Tencerede ayçiçek yağı ısıtılır. Karışıma eklenir ve pişirilir. Helva tane tane oluncaya kadar yaklaşık beş dakika kavrulur.
 
Ateşten alındıktan sonra soğuyunca sade olarak, tarçınla veya üzerine çekilmiş antepfıstığı serpilerek servis yapılır.
  
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46999 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010 
3,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli Malzemeler:
 
Buğday nişastası (1 bardak)
 
Toz şeker (1 bardak)
 
Su (1 bardak, soğuk)
 
Margarin (4 çorba kaşığı)
 
 
Oval bir kaba 1 bardak buğday nişastası, 1 bardak toz şeker,1 bardak soğuk su koyun. Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırın.
 
Ocağa aldığınız bir tavanın içine 4 çorba kaşığı margarin koyun ve karıştırarak yağı eritin. Yağ iyice kızdıktan sonra hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve bir çırpma teliyle karıştırın. Yaklaşık 2 dakika boyunca orta ateşte kavurduğunuz tatlıdan çırpma telini, üzerindeki topakları tavaya aktararak çıkarın.
 
Büyükçe bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam edin. ilk dakikalarında tavanın dibine yapışan parçaları kazıyarak ve oluşan büyük topakları kaşıkla ezerek yaklaşık 20 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Bu sürenin sonunda iyice parçalanıp helva kıvamına gelen tatlınızın altını kapayıp, tezgâha alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan nişasta helvanızı servise hazır hale getirin.
  
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96505 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
2,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağj suyla açılmış buğday nişastası (veya mısır nişastası)
 
4,5 çorba kaşığı dolusu tereyağı
 
Üzerine:
 
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya badem
 
 
Öncelikle teflon bir tencerede tereyağı eritilir. Ayrı bir yerde nişasta, su ve şeker geniş bir kâsede güzelce karıştırılır. Daha sonra üzerinize sıçratmadan sıcak tereyağına ilave edilir. Sürekli karıştırılır. Tanelenmeye başlayınca altı iyice kısılır. Ardından servis tabağına konarak üzerine ceviz serpilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.
  
 | 
Nişasta Helvası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154048 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020 
515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yemek kaşığı buğday nişastası
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı şeker
 
Ceviz
 
 
Nişastayı bir kasede suyla iyice karıştırıp kek hamuru kıvamına getirin.
 
Sıvı yağı tencerede kızdırıp hazırladığınız karışımı yağa ekleyin.
 
Kısık ateşte iyice kavurup şekeri ilave edin.
 
Tane tane olan helvayı tabağa alıp üzerine ceviz parçaları serpin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |