|
Nohut Çorbası |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc7323
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2006
3,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı un
yarım limon suyu
5 su bardağı su
nane
kırmızıbiber
tuz
Bir tencerede yağ ile soğanı pembeleşene kadar kavurun. Küp küp doğranmış patatesleri ve havuçları sıcak suyla birlikte ekleyin. Baharatları ve sarımsakları da ilave ettikten sonra pişmeye bırakın. Servis yaparken limon suyunu ekleyin.
|
Nohut Çorbası |
|
selmann
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70518
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
3,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın ve kimyon
1/2 limonun suyu
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohudu, ertesi gün iyice yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Daha sonra robottan geçirerek püre haline getirin. Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve 25-30 dakika kadar pişirin. Üzerine üç çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Birkaç dakika pişirip tarçın, kimyon ve limon suyu katarak karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "lalifer" tarafından gönderildi. 13.11.2014
|
Nohut Çorbası |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144856
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
655 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram haşlanmış nohut (konserve de kullanabilirsiniz)
1 büyük kuru soğan
2 patates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
Tuz
Nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün suyunu süzün ve haşlayın.
Soğanı yemeklik, patatesleri küp küp doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip soğanları kavurun.
Soğanlara unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Unun kokusu çıkınca patatesleri ve suyu tencereye ekleyin.
Zerdeçalını ve tuzunu da ilave edip kaynamaya bırakın.
Haşladığınız nohutları da tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin.
Nohutlar yumuşayınca çorbayı el blenderıyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
Çorbanız hazır.
|
Nohut Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146797
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
5,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir buçuk su bardağı nohut
Yeteri kadar su
3 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Akşamdan ıslatılmış nohudu tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp, suyu ile birlikte blenderden geçirin. Üzerine sıcak tavuk suyu veya et suyu ilave edip, yeniden ocağa oturtun. Susamı yapışmaz yüzeyli tavada veya küçük bir tencerede kavurun. Salça ekleyip 1 dakika sürekli karıştırın. Çorbadan 1 çorba kaşığı alıp, susamlı karışımın üzerine sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra bu karışımın tamamını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kızarmış yufka ile servis yapın.
|
|