|
Nohut Dürüm (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178165
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pişmiş nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
4 adet lavaş veya dürüm ekmeği
Yeşillik (marul, roka vb.)
Doğranmış domates
Doğranmış salatalık
Doğranmış kırmızı soğan
Yoğurt veya tahin sosu (isteğe bağlı)
Limon dilimleri (servis için)
Öncelikle nohutları bir tencerede haşlayın veya konserve nohut kullanacaksanız süzün.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Haşlanmış veya süzülmüş nohutları tavaya ekleyin.
Nohutlara kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin. Tavada nohutları karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Baharatlar iyice karışsın ve nohutlar baharatları çekene kadar pişirin.
Nohutlar piştikten sonra ocaktan alın ve bir kenara alın.
Lavaş veya dürüm ekmeğini hafifçe ısıtın.
Isınan lavaşın ortasına marul yaprakları, domates, salatalık ve kırmızı soğanı yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız nohut karışımını ekleyin.
İsteğe bağlı olarak yoğurt veya tahin sosunu ekleyin.
Dürümü sıkıca sarın ve diğer lavaşlarla aynı işlemi tekrarlayarak tüm dürümleri hazırlayın.
Dürümleri servis tabağına alın ve dilimlenmiş limon dilimleri ile servis yapın.
|
Nohut Dürüm (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176721
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Haşlanmış nohut
1 adet büyük soğan
Biber salçası
Limon
Maydanoz
Kimyon
Tuz
Pul biber
Sumak
Lavaş
Bir gün öncesinden ıslatmış olduğunuz nohutlarınızı haşlayın. Haşlanmış nohutlarınızı küçük parçalara ayırıp bir tabağa alın. Soğanlarınızı ikiye bölüp ince ince doğrayın. Üzerine yine ince doğradığınız maydanozları, 1 tatlı kaşığı biber salçasını, sumağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Hazır lavaş ekmeğimizin içine nohutlarımızı ince bir sıra şeklinde koyalım. Üzerine kimyon ve tuz serpelim. Diğer tarafta hazırladığımız soğan zerzavatımızı da ilave ettikten sonra isteğe göre limonumuzu sıkıp lavaşımızı dürüm şeklinde saralım.
|
Nohut Dürüm (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175116
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
4 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biberi
Zeytinyağı
Bir avuç maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon
Tuz
Sumak
3 adet lavaş
İlk olarak nohutları 20 dakika haşlayın.
Kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın. Taze soğanları ve maydanozları da ince ince kıyın.
Sıra geldi biberlere... Biberleri de minik minik kıyın. Doğradığınız tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
Malzemeleri baharatlar, yağ ve nar ekşisi ile harmanlayın. Haşlanmış nohutları da süzüp sebze karışımına ilave edin.
Hazırladığınız karışımı lavaşlara pay edin ve güzel bir şekilde sarıp dürüm haline getirin.
Not:
|
Nohut Dürümü (Gaziantep) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167130
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Bir gün öncesinden bakır tencerelerde ıslatılan nohutlar, kemik suyuyla saatlerce düdüklü tencerede haşlanarak hazırlanıyor. Ardından kaplara alınan nohutlara tuz ve karabiber ekleniyor. Bir süre üzeri hava almayacak şekilde kapatılan nohutlar, kendi buharında dinlendiriliyor.
Fırınlardan alınan sıcak tescilli tırnaklı ekmeğin arasına konulup kaşıkla ezilen nohutlar, isteğe göre soğan, maydanoz, domates eklenerek acılı veya acısız şekilde müşterilere sunuluyor.
|
Nohut Dürümü (Gaziantep) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156510
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021
420 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Salatası için:
2-3 domates
1 adet kıvırcığın yarısı
1 kırmızı soğan
Yağ
Sirke
Limon
Tuz
Sarmak için:
İnce lavaş, tortilla ekmeği ya da tırnak pide
Nohutlar haşlanır. Tavada yağ ısıtılıp biber ve domates salçası kavrulur. Salçalara, nohut ve istenilen baharatlar istenilen ölçüde eklenir. Ve bu şekilde salça ve nohut iyice birbiriyle birleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salata malzemeleri oldukça minik ve ince doğranarak bol malzemeli bol limonlu ve hafif sirkeli bir salata yapılır. Lavaş ekmeğin içerisine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı nohutlu karışım ve bir o kadar da salata eklenir. Üzerinden yine hafif bir limon suyu geçirilip sarılır.
|
Nohut Dürümü (Gaziantep) |
|
pastörize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 49 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc155694
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Nohutlar geceden ıslanıyor.
Nohutlar kemik suyu ile pişirilerek acı toz biber ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor.
Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde servise sunuluyor.
|
Nohut Dürüm (Gaziantep) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145544
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
1,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet lavaş
Nohutları bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzün ve haşlayın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyıp kuru soğanlara ekleyin.
Biberleri de ince ince doğrayıp karışıma ilave edin.
Baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Son olarak haşlanmış nohutlarınızı da ilave edip iyice harmanlayın.
Lavaşları tavada ya da tost makinesinde hafifçe ısıtın.
Isınmış lavaşın içine 2-3 kaşık kadar nohutlu salatadan ekleyip dürüm yapın.
|
|