|
Nohut Köftesi |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16196
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
3,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet taze soğan
2 adet yumurta
10-15 dal maydanoz
1 su bardağı galeta unu
karabiber
kimyon
tuz
kızarmak için sıvıyağ
Akşamdan nohut ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, daha sonra kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre haline getirilir, içine rende soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, taze soğan, bir adet yumurta sarısı, kimyon, karabiber, tuz, katılır, yoğrulur, köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, çırpılmış yumurtaya batırıldıktan sonra galeta ununa bulanır, kızgın yağda kızartılır.
ML® Domatesli Nohut için tıklayın
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 25.08.2015
|
Nohut Köftesi |
|
avizeci
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Siteler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90516
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2013
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon, kişniş
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un, tuz
Kızartma için:
Sıvı yağ
Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kişniş, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartın, kızartmadan önce isterseniz galeta ununa bulayın. Daha çıtır oluyor. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 05.04.2015
|
Nohut Köftesi |
|
serinsu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100663
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet rendelenmiş soğan
Kişniş, kimyon, karabiber ve pul biber
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
2 adet haşlanmış patates
Nohutları mutfak robotunda iyice çekin, içine sarımsak, baharatlar, yumurta, maydanoz ekleyip ezin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri de içine ilave ederek elinizle minik köfteler yapın. Bu köfteleri dondurma kaşığıyla kızgın yağın içinde güzelce kızartın. Soğuk ya da sıcak olarak ikram edilebilir. İstenirse kızartmadan haşlama da yapılabilir.
|
Nohut Köfteleri |
|
fotocan
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142594
Gönderme Tarihi: 09.May.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
10 su bardağı haşlanmış nohut
10 kaşık zeytinyağı
1 limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Nohutları bir gece önceden düdüklü tencereye alıp suyun içinde şişmeleri için bekletin. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar düdüklü tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu iyice süzün.
Haşlanmış nohutları blender'dan geçirip iyice ezin, püre haline getirin. Limon suyunu, bütün baharatları, yağı ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Yeşil erik büyüklüğünde parçalar alıp elinizle toplar haline getirin. Soğuyunca ikram edin.
|
Nohut Köftesi |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149068
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2020
505 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
300 gr nohut(haşlanmış)
8-9 dal taze kişniş
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı nohut unu
2 yemek kaşığı ay çekirdeği
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Tahin Sos İçin:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
Yarım adet limon suyu
1 tutam susam
2 bardak haşlanmış nohut robotta çekilir.
Taze soğanlar, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.
1 adet kuru soğan robattan geçirilir.
Nohuta; kuru soğan ve yumurta eklenir. 3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozu atılıp toparlanana kadar yoğrulur.
Yuvarlak köfteler yapılır ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
Marul yaprakları üzerinde sunulur.
|
Nohut Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165731
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
10 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Maydanoz
Dereotu
Tuz
Öncelikle haşlanmış nohutları robotta çekelim. Ardından kuru soğanı, maydanozu ve dereotunu da robotta çekelim ve yoğurma kabımızın içerisine alalım. Baharatları, unu, yumurta, kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. Köfte şekli verelim. Köftelerimizi kızgın yağda iki taraflı pembeleşinceye kadar kızartalım.
|
Nohut Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166626
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük boy soğan ya da 2 orta boy soğan
1 yumurta
4 yemek kaşığı galeta unu
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak Tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Haşlanmış nohutları robottan geçirdikten sonra soğanı küçük küçük doğrayın.
Yumurta, galeta unu, baharat, sarımsak ve maydanozu ekleyip yoğurun.
Küçük köfteler yapıp kızgın yağda kızartın.
Domates, marul, biber eşliğinde servis yapın.
|
Nohut Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172070
Gönderme Tarihi: 15.May.2023
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.yaylaagro.com
2 su bardağı Yayla Haşlanmış Nohut
2 diş sarımsak
1 bağ taze kişniş
1 çay kaşığı karbonat
1/2 adet limon suyu
1 fincan yoğurt
Tuz
Karabiber
Nohutlar yıkanıp bir gün önce suda bekletilir.
Islanan nohut haşlanıp süzdürüldükten sonra blenderdan sarımsak, karbonat, tuz, karabiber ve limon suyu ile püre kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Karışıma doğranmış taze kişnişler ilave edilir.
Misket şekli verilip yağda kızartılır.
Üzerine yoğurt dökülerek servise sunulur.
Not: Yoğurt yerine tahinle de servise sunulabilir.
|
|