|
Nohut Piyazı |
|
dedenin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 22 Şehir: New York |
Kısa URL: https://ml.md/lc155214
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2021
509 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1,5 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut
Çeyrek çay kaşığı kimyon
1,5 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı süzme yoğurt (çok kıvamlıysa sulandırın)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sotelemek için zeytinyağı
Soğanı ince ince piyazlık doğrayın.
1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tutam tuz ekleyerek yaklaşık 8-10 dakika, soğanlar yumuşayıp hafif kenarlardan renk alana kadar soteleyin.
1 çay kaşığı toz biber ve sumak ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
Ayrı bir kapta kimyon, tahin, hafif sulandırılmış süzme yoğurt, maydanoz, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tuzu homojen olacak şekilde karıştırın.
Haşlanmış nohutları yoğurtlu sosa ekleyip karıştırın.
Ağız tadınıza göre ekşi ve baharat dengesini ayarlayın.
Sunum tabağınıza sosladığınız nohutları alın.
Üzerine sotelediğiniz soğanları serpiştirin.
Tavada kalan baharatlı yağı da üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.
|
Nohut Piyazı |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc148892
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı nohut
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı soğan
4-5 dal maydanoz
2 dal taze nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Pul biber
Sumak
Nohudu 8-10 saat önceden ıslatın.
Ertesi gün süzüp yumuşayana kadar bol suda haşlayın.
Süzüp soğuk suya aldığınız nohutların kabuklarını elinizle ovalayarak soyun.
Nohutları salata kasesine aktarıp kenara alın.
Maydanoz, nane ve taze soğanı ince ince kıyın.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın.
Soğanı ve yeşillikleri nohutlara ilave edin.
Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, sumak ve pul biberi karıştırıp bir sos elde edin.
Sosu da üzerine gezdirip harmanladıktan sonra piyazınızı servis yapabilirsiniz.
|
Nohut Piyazı |
|
Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137775
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
866 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Sos için:
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı sirke
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nohutları süzün. Domates, biber ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın ve tüm salata malzemelerini karıştırın. Sos malzemelerini ayrı bir kasee çırpın ve salatayla harmanlayarak servis yapın.
|
Nohutlu Piyaz |
|
fevziye kuş
Aşçı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc72344
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay fincanı nohut
1 çay fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 baş soğan
1 diş sarımsak
Biraz tuz, karabiber
3 adet domates
2 adet katı pişmiş yumurta
Nohutu bol suda akşamdan ıslatın ve yıkayıp süzerek 2 litre suyla bir tencereye koyun. Pişirme sonunda tuzunu ilave edin. Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup, ısıtın. İncecik doğranmış soğanı ekleyerek yağda hafifçe öldürün. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayarak, kavrulmakta olan soğana ekleyin. Birkaç dakika sonra süzülen nohutları bir kepçe kadar pişirme suyuyla birlikte tencereye koyun ve hafif ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın. Ezilmiş bir diş sarımsak, katı pişirilerek ince kıyılmış yumurta, tuz ve karabiberi tencereye attıktan sonra, kapağını kapatarak 10 dakika kadar yine hafif ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. Nohut piyazı, ayrıca nohutlar fasulye gibi haşlanıp, yumuşak pişirildikten sonra, aynı malzeme ile hazırlanabilir.
|
Nohut Piyazı |
|
kıvılcım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc44225
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg nohut
1 büyük boy kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı sirke
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Akşamdan ıslattığınız nohutu 45 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyup geniş bir tabağa alın. Kırmızı soğanı rondel doğrayın, haşladığınız yumurtaları dörde bölüp orantılı bir şekilde nohutların üzerine ve tabağa dizin Sirke, tuz, kekik ve zeytinyağını bir kâsede iyice çırpıp üzerine dökün. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak serpiştirin.
ML® Nohut Piyazı (görsel)
|
Nohut Piyazı |
|
fevziye kuş
Aşçı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40446
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
2,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 adet kırmızı soğan
1 adet normal kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet haşlanmış yumurta
8-10 adet siyah zeytin
Nohut haşlanır, suyu süzülür. Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, tuzla ovulur. Nohut soğanlar bir kaba konur. Üzerine ince kıyılmış maydanoz katılır, karıştırılır. Başka bir kapta zeytinyağı ve limon çırpılır, piyazın üzerine gezdirilir. Servis tabağına aktarılır. Üzerine dilimlenmiş yumurta ve zeytin bırakılır.
ML® Nohut Piyazı için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
|