|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111250
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015
1,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Et Bulyon
1 Su Bardağı Pişmiş Nohut
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin.
Soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Kekiği ekleyip soğanla iyice karışana kadar karıştırın.
Nohutu ve kimyonu ilave edin.
2 tablet Knorr Et Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip kırmızı pulbiberle beraber tencereye ilave edin.
Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra bulguru ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
10 dakika dinlendirin ve servis edin.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111235
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015
1,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 adet Knorr Tavuk Suyu
3 su bardağı (600 ml) su
3 yemek kaşığı Sana margarin
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 adet domates (doğranmış)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tencerede Sana margarini kızdırın. İçine kıyılmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra içine Knorr Tavuk Suyunu ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
En son olarak içine, haşlanmış nohutu, kekiği, naneyi, kırmızı pul biberi, çekilmiş karabiberi ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45283
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2009
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni
1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon
Bir miktar karabiber
3 yemek kaşığı sıvı margarin
2 adet çarliston biber (harcı için)
2 su bardağı haşlanmış nohut (harcı için)
2 adet sivri biber (harcı için)
1 tatlı kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (harcı için)
½ su bardağı ceviz (harcı için)
3 yemek kaşığı sıvı margarin (harcı için)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (harcı için)
Bir tutam kıyılmış maydanoz (üzeri için)
Hazırlanışı
1. Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırın, daha önceden ayıklayıp yıkadığınız pilavlık bulgurları da içine ekleyip kavurun.
2. En son olarak içine Knorr Toz Et Bulyon'u, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi, suyu, karabiberi ekleyip kısık ateşte bulgurlar göz göz oluncaya kadar pişirin.
3. Bulgur pilavı pişerken yayvan bir tavada sıvı margarini kızdırıp doğranmış çarliston biberi ve sivri biberi kavurun.
4. En son olarak içine haşlanmış nohutları, Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi, çekilmiş cevizleri, kırmızı pul biberi ekleyip 5 dakika kavurup ateşten alın.
5. Demlenen bulgur pilavının yarısını, sıcak su ile ıslattığınız servis kabına koyun.
6. Arasına nohutlu harcı dökün, kalan bulgur pilavını da üstüne koyup kaşığın sırtı ile hafifçe bastırın. Bulgur pilavını servis tabağına ters çevirip üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
|
|