|
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc3621
Gönderme Tarihi: 10.May.2006
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
Sogan 1 orta boy 75 gram
Margarin veya tereyağı 1/2 su bardagi 100 gram
Domates 1 orta boy 125 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Karabiber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür. Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve soğana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat. Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.
ML® Nohutlu Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc64988
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
Fotoğraf "küp küp" tarafından gönderildi. 18.03.2015
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Müslüm Kutsi
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108536
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
3 su bardağı su
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber ve nane
Tencereye yağı koyun, soğanları ve biberleri irice doğrayıp yağda 2 dakika kadar kavurun. İsteyen buharda da pişirebilir. Kavrulan soğanların üzerine bulguru, irice doğranmış domatesleri ve haşlanmış nohutları ekleyip suyunu verin ve 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
|
|
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifleri Ciğerli Pilav Tarifleri
|
|