Kısa URL: https://ml.md/lc101660
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
1,845 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tuz
3 su bardağı su (kaynar)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kasığı tozşeker
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet defne yaprağı
Pirince bir çorba kaşığı tuz ve kaynar su katıp 1 saat dinlendirin. Pirinci, unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Isıtılmış tere-yağına tuz, şeker, defne yaprağı ve kalan suyu ilave edip kaynatın. Yıkadığınız pirinç, nohut ve üzümü katıp bir kez karıştırın. Kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc114742
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2016
1,224 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak nohut
2 tane defne yaprağı
2 bardak pirinç
1 tutam tuz
4 bardak sıcak su
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağı koyup eritiyoruz. Üzerine yıkadığımız pirinci ve bir gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutları ekleyip iki dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine sıcak suyu, tuzu ve defne yaprağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine karabiber serpiyoruz.