Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Nohutlu Ekmek (3 adet - 207,312 defa bakıldı)

Nohutlu Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nohutlu Ekmek

Eylül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2005
Mesajlar: 48
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc1000
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2006
2,918 defa indirildi / yazdırıldı




Nohutlar demir bir havanda dövülerek kırılır, nohut miktarı yapılacak ekmeğin çokluğuna ayarlanabilir ama en az 1 su bardağı olmalıdır. Kırılan nohutlar, 1 kaşık tuz ve sıcak su konularak ılık bir ortamda bekletilir, eğer bu maya olmuşsa yani kabarmuşsa ekmek yapmaya başlanabilir yok maya kabarmadan kalmışsa o zaman maya kullanılmaz amaya tekrar yapılır. Eğer maya kabarmışsa buğday unu normal ekmek yapılacak gibi gibi hazırlanıp yoğururken nohut mayası da katılarak iyice yoğurulur kıvama gelince ekmek şeklinde tepsiye ama kesinlikle hafif yağlı ılık bir tepsiye koyularak sarılıp ılık bir ortamda hiç dokunmadan duruma göre kabarana kadar ya da en az 1 saat kadar bekletilir. Bu arada fırın yakılır orta hararetle yakılmış fırında ekmek pişinceye kadar beklenir ve ekmek piştikten sonra tepsiden çıkarılarak bir beze sarılarak dinlendirilir, nohutlu ekmeğimiz mis gibi kokular yayarak yenmeye hazır hale gelmiştir.


Nohutlu Ekmek

NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc6558
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,475 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/4 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı yarma
1 1/2 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su

Nohutu yıkayıp, kurulayıp, havanda döverek irmik şekline getirin. Yarmayı da yıkayınç 1 1/4 su bardağı suyu kaynatıp, ocağı kapatın, yarma ve nohutu içine katın, üzerini bir plastik bi kapakla kapatın (cok sıkı kapatmayın taşar) ve bırakın ılık yerde 12 saat mayalansın.
3/4 su bardağı una nohut mayasına ekleyip, karıştırın, 15 dakika bekletin. Kalan unu, tuz ve suyu mayalı karışıma katarak yumuşak bir hamur yapıp, 7-8 dakika yoğurun. Tepsiyi yağlayın, hamuru tepsiye yayın. Ilık ortamda 20 dakika bekletın dinlensin. Önceden ısıtılmış orta üsü sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.

Not: Piştikten sonra tereyağı ile servis yapabilirsiniz.


ML® Pırasalı Ekmek için tıklayın


Nohutlu Ekmek

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17375
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
2,227 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase nohut,
3 kg un,
yeterince kaynar su,
1 tatlı kaşığı tuz,
ısıtılmış sıvıyağ

Nohutları kuru olarak kırın. Hamur yoğuracağınız kaba aktarın. Unu ilave edin.l tatlı kaşığı tuz ekleyin. Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün. Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın. Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek, sıcak bir yerde 10 saat bekletin. Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğu-run. Üzerine yine kuru bir bez örterek sıcak bir yerde 3 saat daha bekletin. Hamuru tekrar yoğurun. İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamur kabarana kadar bekletin. Tekrar yoğurun.
Tepsiyi yağlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin. Hamurların üzerine sıcak sıvıyağ sürün, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.






Nohutlu Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri



(3 adet Nohutlu Ekmek 207,312 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort