Kısa URL: https://ml.md/lc24710
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo sığırişkembesi
1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatıp haşlayın)
3 adet yumurta sarısı
1 adet soğan
1 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
1 bardak yoğurt
3 kaşık un
1 limon suyu
Tuz
Kırmızı biber.
İşkembeyi yıkayıp bir tencereye koyun. Soğanı ve havucu bütün olarak ilave edin, 15 su bardağı su ilave edip yeteri kadar tuzunu koyun. Sıvı yağı da ilave ettikten sonra altını yakın ve bir saat pişirin. Pişen işkembeyi sudan çıkarıp ufak ufak doğrayıp kendi suyuna katın ve altını hafif yakın. Yoğurtu ve unu çırpıp 3 yumurta sarısını da ilave ederek sulandırın ve işkembenin üzerine koyun. Biraz daha kaynattıktan sonra pişmiş nohutu da ilave edin. Daha sonra ayrı bir kapta kırmızı toz biberi yağda yakıp üzerine dökün. Çorbanız hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc67607
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,472 defa indirildi / yazdırıldı
Ebru Omurcalı
1 su bardağı nohut
350 gr. işkembe
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün 3 su bardağı su ile haşlayın ve suyunu kullanmak üzere ayırın. İşkembeleri iyice yıkadıktan sonra küp doğrayın ve iyice yumuşayıncaya kadar 3 su bardağı su ile haşlayın. Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanı kavurun ve salçayı ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Sarımsakları ekleyin ve haşlanmış nohut ve işkembeleri ilave edin. Üzerine çıkacak kadar işkembe ve nohut suyundan koyun, sirkeyi ekleyin. Birlikte yarım saat pişirin ve sıcak servis yapın.