|
|
Nohutlu Kabak Dolması |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3594 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185502
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
Kabakların sap kısmını kesin, içlerini kaşıkla oyun.
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın, zeytinyağında kavurun. Üzerine domates ve salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohut, pirinç, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu karışıma ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ile hafifçe pişirin, suyu biraz çekene kadar karıştırın.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları tencereye dizin, üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Orta ateşte, kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Sıcak olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

|
Nohutlu Kabak Dolması |
 |
tapucu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70313
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011
4,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet sakız kabağı
300 gram orta yağlı dolmalık kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1,5 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 adet büyük domates
Kabakları yıkayıp saplarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Kabak oyacağı ile kenarları çok kalın olmayacak ancak kabaklar da çok yıpranmayacak şekilde oyun. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine pirinçleri, kıyılmış soğan, maydanoz ve haşlanmış nohudu ekleyin. Salça ve baharatları da katıp yoğurun. Kabakların üçte ikisini hazırladığınız harçla doldurun. Üst kısımlarına ise domatesten kapak yapın ve tencereye dizin. Dolmaların üzerine çıkacak kadar su ve zeytinyağını ilave edin. Kaynayana kadar orta ateş üzerinde pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirip ocağı kapatın. Sıcak sıcak servis yapın.
|
|