|
|
NOHUTLU KUSKUS PİLAVI |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22908
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan nohut
1 çay kaşığı karabiber
tuz
8 bardak su
2 su bardağı et suyu
Nohutu akşamdan ıslatıp sabah bir saat kadar suda haşlayın. Kuskusu 8 bardak suda tuz ilâvesi ile 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenarda bırakın. Pilav tenceresinde yağı eritip 2 su bardağı sıcak su veya et suyunu tencereye dökün. Kuskusu ve nohutları da suyun üzerine ilâve edip yeterince tuz katın. Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekinceye kadar pişirin. Karıştırarak servis yapın.
ML® Nohutlu Pilav için tıklayın
|
|
NOHUTLU KUSKUS PİLAVI Tarifleri Pilavlar
|
|