Kısa URL: https://ml.md/lc130914
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
651 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı Et Suyu
1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Havuç
1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
1 Adet Kuru Soğan
3 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Su
Tuz
Çorbamız için havucu, patatesi, soğanı soyup ince olarak doğruyoruz. mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine doğradığımız sebzeleri ekliyoruz, et suyunu ve üzerini dört parmak aşacak kadar suyu koyup, kapağını kapatıp ocak üstünde pişmeye bırakıyoruz. Üzerine köpük gelirse ara ara alıyoruz. Güzelce pişen çorba harcımızı blenderle parçalayıp püre hâline getiriyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Küçük bir tavaya tereyağını alıp erittikten sonra haşlanmış nohutları üzerine ekleyip 1-2 dk. çevirerek kavuruyoruz. Çorbamızı servis tabağına mis gibi tereyağında kavrulmuş nohutları da üzerine dökerek sıcak servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc73055
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı bulgur
3 diş sarımsak
8 su bardağı su
Kimyon
Yeşil mercimeklerin üzerine su ekleyip 5 dakika haşlayıp süzün. Çıkan kara suyunu dökün. Tencereye tereyağını eritin ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurup üzerine yeşil ve kırmızı mercimekleri, salçayı ve ezilmiş sarımsakları ilave ederek 3 dakika kavun. Sıcak suyu üzerine ilave edip mercimekler pişinceye kadar 25 dakika pişirin. Bu arada kaynamaya başlayınca bulguru da ilave ederek birlikte pişirmelisiniz. Servis yaparken baharatları da ekleyip sıcak servis yapın.