|
NOHUTLU PAÇA |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8104
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
2,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo nohut
2 kaşık yağ
2 adet paça
1/2 limon
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz.
Paça tarifi üzerine pişirilir. Akşamdan bol tuzlu su ile ıslanmış nohut sabahleyin dört beş kez iyice yıkanıp bol su ile iki baş soğan ile iyice piştikten sonra süzgece çıkarılarak paçaya katılır, bir kap içinde iki kaşık yağla iki soğan kavrulur. Yeteri kadar kırmızıbiber konularak paçaya katılır, orta ateşte pişirilir.
|
NOHUTLU PAÇA |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10041
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
Paça için :
12 tane keçi veya koyun paçası
12 bardak su
5 diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Nohut için :
300 gr. nohut
60 gr. sadeyağ (3 çorba kaşığı)
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
250 gr. soğan (3 büyük)
30 gr. domates (2 büyük)
6 bardak paça suyu
Yapılışı :
Bir tencereye ölçülere göre su, sarımsak, zeytinyağı, tuz ile, önceden üstleri kazınmış, tırnak aralarındaki bezeleri çıkarılmış, tütsülenmiş ve bolca yıkanmış koyun veya keçi paçası konularak ateş üzerine oturtulur. Su iyice kaynayınca üzerinde meydana gelen köpükler delikli kepçe ile alınır ve atılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılır ve çok hafif ateşte 8-10 saat pişirilir. Paçalar pişip yumuşa-ymca, tencere ateşten indirilir, suyu süzülür. Paçaların kemikleri temizlenerek ortalarından ikiye kesilir. Bundan sonra başka bir tencereye, bir gece evvelinden bol tuzlu, suda ıslatılmış nohut konulur, Dol su ilâve edilir ve 50 dakika kadar kaynatılır, suyu süzülür ve bunlar bir tarafa bırakılır. Yine başka bir tencereye ölçülere göre sadeyağ, margarin ve doğranmış soğan konularak 5 dakika kavrulur, sonra soğanlara paça suyu, tuz, kabukları ve çekirdekleri ayıklanmış, küçük küçük doğranmış domatesler, haşlanmış nohut ve paçalar konularak, tencerenin kapağı kapatılır ve nohutlar iyice pişinceye kadar beklenir. Sonra bir bir alınarak servis yapılır.
|
NOHUTLU PAÇA |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16125
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
2,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 Keçi paçası,
Yarım limon suyu
1 Su bardağı nohut
1 Diş sarımsak
1 Soğan
tuz
2 Kaşık tereyağı
Paçalarını tırnak araları ve topuk yumruklarını bıçakla aldıktan sonra baş taraftan kemiklerini 2 santim kadar iyice kazıyıp kesin ve alevli ateşte kıllarını ütüleyin. Sonra bolca yıkayın. Bir tencereye birer birer yerleştirin. Yağ, limon suyu, sarımsak, soğan ve bol su ilâve ederek ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca meydana gelen köpükleri alıp, iyice pişirin. Ayrıca akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış nohutu tuzu paçaya ekleyin, birlikte biraz kaynatın ve sonra paçaları ıslatılmış ve suyu süzülmüş bir kaba dökerek dondurun. Servis tabağına donmuş olarak çıkarın. Arzu edilirse sirke ve yumurta ile terbiye yaparak sıcak servis yapın.
|
NOHUTLU PAÇA |
|
akide şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc19454
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet koyun veya keçi ön ayağı
2 kaşık yağ
1 bardak nohut
1 kaşık un
1 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
tuz
kırmızı biber
1- Paçayı temizleyip pişiriniz.
2- Akşamdan ıslanmış nohutu yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
3- Yağı bir tencereye koyup, soğanları doğrayıp hafifçe öldürünüz.
4- 1 kaşık unu koyup bir iki de unla karıştırıp sulandırılmış salçayı ufak ufak parçalara kesilmiş sarımsağı koyup iyice karıştırınız.
5- Biraz su ve biraz da paça suyu koyup kaynatınız, (3-4 bardak kadar su).
6- Su kaynayınca nohutları koyup istediğiniz yumuşaklığa kadar pişiriniz.
7- Nohut kaynarken kemiklerinden ayrılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış paça etlerini atınız.
8- Tuz ve kırmızı biberini ilave ediniz.
9- Bir bardak suyu kalıncaya kadar kaynatınız.
10- Ateşten alıp servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpiniz.
ML® Gül Paçası Videosu
|
NOHUTLU PAÇA |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc20359
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Keçi veya koyun paçası
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı nohut
1/2 Çorba kaşığı tuz
3 Orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 Diş sarımsak
Paçayı temizleyip hazırlayınız. Pişirirken akşamdan ıslatılmış nohut, dörde bölünmüş soğan ve salça ilave edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuz, dövülmüş sarımsak ve yağ katıp bir kaç taşım kaynatınız.
|
Nohutlu Paça |
|
efsun
Aşçı
Kayıt: 24.12.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113711
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2015
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet keçi paçası
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
15 gr margarin
1 adet soğan
1 çay kaşıgı Tuz
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sirke
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
Birkaç maydanoz yaprak
Paçaları temizleyin. Kemiklerini 2 cm kazıyıp kesin. Ocağın üzerinde tütsüleyip iyice yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyun.
Paçaları tencereye alın. Soğan ve sarımsakları bütün olarak ilave edin. Margarini ve limon suyunu ekleyip üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıp paçalar yumuşayana kadar pişirin.
Nohudu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Yumurta sarısı ve unu bir kaba alıp çırpın. Paçanın üzerine döküp karıştırın.
Sarımsakları soyup ezin. Sarımsak ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırın. Paçayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini kırmızı tane biberler ve nane yapraklarıyla süsleyin. Sirkeli sosla servis yapın.
|
|