Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Nohutlu Patlıcan Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nohutlu Patlıcan Dolması

mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc72176
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
1,899 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
1 su bardağı nohut
250 gr kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
Yarım demet
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

Nohut haşlanır. Soğan ince doğranır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, salça, nohut, sıvı yağ yıkanmış bulgur ve kıyma konur, az su eklenir, karıştırılır. Patlıcanlar soyulmadan, enine 2-3 parçaya kesilir. İçleri kaşık yardımıyla oyulur ve doldurulur. Dolmalar bir tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır, 30-35 dakika pişirilir.


Nohutlu Patlıcan Dolması

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc77704
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
2,050 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
Tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 çorba kaşığı salça
Karabiber Sosu için:
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.


Fotoğraf "Ayşe Gül" tarafından gönderildi. 07.06.2015


Nohutlu Patlıcan Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100648
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014
1,752 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram kıyma
1 demet nane
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
100 gram tereyağı
1 çay bardağı su
3 adet domates

Patlıcanların içlerini oyup bir kenara alın. İçi için haşlanmış nohut, kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, domates ve kıyılmış yeşillikleri derin bir kabın içinde karıştırın. Pirinçleri ve istenilen baharatları da içine ekleyip, içleri oyulmuş patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin. Suyu, yağı üzerine ekleyin. 45 dakika kadar kısık ateşte pirinçler pişene dek kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak ikram edin.



Nohutlu Patlıcan Dolması

potasyum
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.09.2014
Mesajlar: 18
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc101354
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014
1,768 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kuru ya da taze patlıcan
İçi için:
1,5 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcan ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. İçine kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohutları, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ilave edin. Bu iç harcı patlıcan, içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin. Kıyma isteyenler malzemelere 300 gram kıyma konabilir.


Nohutlu Patlıcan Dolması

çıtır çıtır
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.05.2015
Mesajlar: 19
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107909
Gönderme Tarihi: 27.May.2015
1,449 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kuru ya da taze patlıcan
İçi için
1,5 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcan ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. Kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohutları, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi de ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ilave edin. Bu iç harcı patlıcan içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin. Kıyma isteyenler malzemelere 300 gram kıyma koyabilir.






Nohutlu Patlıcan Dolması Tarifleri Yumurta Dolması Tarifleri



(5 adet Nohutlu Patlıcan Dolması 124,931 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort