|
Nohutlu Pilav |
|
zennü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2013
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc87124
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
3 bardak kaynamış su veya et suyu
1 bardak haşlanmış nohut
bir iki damla limon suyu
1 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı sana margarin
Yağı pilav tenceresine koyun. Pirinçleri yağda hafif kavurup suyunu ekleyin. Haşlanmış nohutları koyun. Tuzunu ayarlayın. Renginin daha beyaz olması için limon damlatın. Lezzetini artırmak amacıyla bir adet kesme şeker atın. Karıştırın. Kapağını kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocağı kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Nohutlu Pilav |
|
yenge hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86828
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
1,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Mutlu Aile
1 Çay Kaşığı köri
1 Adet tavuk suyu tableti
4 Su Bardağı su
1 Su Bardağı nohut
2 Su Bardağı pirinç
Nohutlar iyice haşlanır. 4 bardak suya margarin, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
|
Nohutlu Pilav |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc79149
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
1,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 su bardağı pirinç
3 Su Bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yıkadığınız pirinçleri tuzlu suda yaklaşık 30 dk. bekletin. Bir tencerede 3 yemek kaşığı sana klasik ekliyerek margarini eritin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri bu yağda iyice kavurun. Kavurduğunuz pirinçlere tavuk suyunu ekleyip ağzı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu serin demlenmeye bırakın. Demlenen pilava haşlanmış nohutu, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Arzuladığınız şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Yasemin'in Pilavı |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79114
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı osmancık pirinci
1 Adet kesme şeker
3 Dal dereotu
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
2 Su Bardağı et suyu
1 Su Bardağı nohut
1 Tatlı Kaşığı tuz, karabiber
1 Adet havuç
1 Yemek Kaşığı susam
Nohudu 1 gece önceden suda bekletmeliyiz.pirinci bol suyla yıkayıp tuzlu suda 20dk bekleyin ve süzün. Margarini tencereye alın ve eritin, pirinçleri de ekleyip kavurunuz. Et suyu da ekleyerek kaynatın. Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin.tencerenin kapağını kapatın.kısık ateşte pişirin,üzerine susam dökerek servis yapabilirsiniz.
|
Nohutlu Pilavım |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78941
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2012
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Yeterince tuz
1 Çay Bardağı haşlanmış nohut
2 Bardak su
1 Bardak Pirinç
Pirinçleri kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz. Margarini eritiyoruz.Islattığımız pirinçleri erittiğimiz margarinde kavuruyoruz.2 damla limon damlatıyoruz. Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 bardak kaynar suyu ve nohutları ekliyoruz. Suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.kapatıp demlendiriyoruz.
|
Nohutlu Pilav |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76386
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tavuk suyu, etsuyu veya sıcak su
1 su bardağı nohut
2 su bardağı baldo pirinç
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (et suyunu veya suyu) boca edin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış nohutu katıp hafifçe karıştırın. Orta harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın.
|
Nohutlu Pirinç Pilavı |
|
tombiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76088
Gönderme Tarihi: 26.May.2012
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagı nohut
1 paket Tavuk suyu tableti
2 su bardagı pirinç
4 su bardagı su
100 gr tereyağı
1 Paket Sana Klasik
Nohutlar iyice haslanır 4 bardak suya yag tavuk suyu tabletini atıp karıstırıp kaynamaya bırakın su kaynadıktan sonra nohut ve pilavı ilave edin pilav suyunu cekene kadar pişirin daha sonra kapagın altına kagıt havlu koyup 10 dakika demlenmeye bırakın.
|
Nohutlu Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28980
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 su bardağı pirinç
- 10 yemek kaşığı sıvı Sana
- 4,5 su bardağı et suyu
- 250 g nohut
- 3 adet taze soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet kabak
- 300 g lahana
- 3 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
3 su bardağı pirinci ayıklayıp, süzgeçte yıkayınız.
6 yemek kaşığı sıvı Sana'yı yayvan bir tencerede kızdırıp, pirinçleri kavurunuz.
Kavururken pirinçlerin kırılmaması içine bir miktar tuz ilave ediniz.
Pirinçler kavrulduktan sonra et suyunu ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Bir taşım kaynatıp, kapağını kapatınız
Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirip, üzerine havlu kâğıt koyup demlendiriniz.
Nohutları ıslatıp, aynı su ile haşlayınız.
Haşlarken nohutların sertleşmemesi içine tuz koymayınız.
Lahana, taze soğan ve pırasaları ayıklayıp, kıyınız.
Kabakların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız.
Havuçların kabuklarını soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayınız.
4 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp, lahana, taze soğan, pırasa ve haşlanmış nohutları koyup, sote ediniz. Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Kıyılmış sarımsakları da ekleyip, kavurunuz.
En son kabakları ekleyip, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp, pişiriniz.
Demlenen pilavı karıştırarak havalandırınız.
Kek kalıbının içine önce pilav, sonra nohutlu içi ve sonra kalan pilavı koyup, servis tabağına ters çeviriniz.
Üzerine kırmızı pul biber serpip, servis yapınız.
|
|