Kısa URL: https://ml.md/lc111246
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
3 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
1 Çay Bardağı Nohut
1 Çay Kaşığı Muskat
2 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın (nohut konservesi de kullanabilirsiniz).
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin.
Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın, pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Muskatı ekleyin.
2 tablet Knorr Tavuk Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip nohutla beraber tencereye ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
15 dakika dinlendirip üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc111268
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2015
1,195 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı nohut (ıslatılmış - haşlanmış)
2 su bardağı pirinç (350 gr - soğuk suyla yıkanmış)
1 paket Knorr Meyhane Pilav Harcı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağ (75 ml)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
3 adet sivri biber (doğranmış)
3 adet domates (soyulup küp doğranmış)
3 su bardağı sıcak su (600 ml)
1. Tencerede yağı kızdırıp sivri biberleri kavurun.
2. Pirinci, nohutu, Knorr Meyhane Pilav Harcını, domatesi, sarımsakları, pul biberi, kuru naneyi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın.
3. Pilavı bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte pişirip demlendirin.
4. Pilavı servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.