|
Nohutlu Pilav |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7519
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
3,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
5 yemek kaşığı yağ
Tuz
Ayıklayarak bir gece suda beklettiğiniz nohudu birkaç su durulayarak suyunu süzün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra haşlanmış nohudun kabuklarını soyun. Uygun büyüklükte bir tencereye yağ koyun ve pirinçleri . ilave ederek kavurun. Üzerine et suyu ve yeterince tuz ilave edilerek tencerenin ağzını kapatın. Kaynamakta olan pirincin içine haşladığınız nohutları ekleyin, suyunu çekinceye kadar kaynatın.
ML® Nohutlu Pilav için tıklayın
|
Nohutlu Pilav |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9682
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
3,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak haşlanmış nohut
3 bardak pirinç
4.5 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
Et suyu, yağ ve tuzu kaynatın Diğer tarafta yıkanmış ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş pirinci kaynayan suya ilave edin, 15-20 dakika pişirin ve demlenmeye bırakın. Nohutları ekleyin, karıştırın, karabiber ekleyerek servis yapın.
|
Nohutlu Pilav |
|
VENÜS
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs |
Kısa URL: https://ml.md/lc17205
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007
2,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır, tencereye tereyağı konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir, üzerine suda bekletilmeden yıkanmış pirinç katılır 2-3 dakika kavrulur, üzerine tuz, köri, et suyu, konur karıştırılır, en üste haşlanmış nohut bırakılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası konumda 18 dakika pişirilir. Üzerine kağıt örtülür, yarım saat dinlendirilir, karıştırılır, servise sunulur.
Fotoğraf "tombiyem" tarafından gönderildi. 30.03.2019
|
Nohutlu Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95902
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014
1,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et veya tavuk suyu
1 su bardağı nohut
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Nohutları 8-12 saat ılık su ile ıslatınız .
Nohutların iyi pişmesi için 1 gece önceden ıslatılması gerekir. Islatırken sıcak su kullanılırsa nohutlar sertleşir ve pişmesi zorlaşır. Bunun için ılık su ile ıslatılmalıdır. Nohutu ıslatmak yerine hazır pişmiş nohut kullanılabilir.
Nohutları dağılmayacak şekilde pişiriniz. Nohutların çabuk pişmesi için düdüklü tencereler kullanılabilir.
Islatılıp süzülmüş pirinci yağ ile kavurun ve ölçülü et suyu ekleyiniz.
Üzerine nohut, tuz, karabiber ekleyerek pişiriniz.
Demlendirme işleminden sonrada nohutları karıştırarak servis edebilirsiniz.
|
Nohutlu Pilav |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc102303
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014
1,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yeterince et suyu
Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletip suyunu süzün ve bol suda yıkayın. Tencerede tereyağını eritip yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine döküp üzerini geçecek kadar et suyunu verin. Nohutları ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip sunum yapın.
Fotoğraf "lalifer" tarafından gönderildi. 13.11.2014
|
Nohutlu Pilav |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc111032
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2015
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tafed.org.tr
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut (üzerindeki kabuklarıtemizlenmiş.)
3 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı et/tavuk suyu veya sıcak su
Tuz
Beyaz biber
Pirinçler soğuk suda yıkandıktan sonra ılık ve tuzlu suda 15 dk. bekletilip süzülür ve tereyağında karıştırılarak kavrulur
Tuz, beyaz biber ve haşlanan nohutlar ilave edilip kaynamış sıcak su eklenir.
3 dk. harlı, 3 dk. orta, 3 dk. kısık ateşte pişirilir ve ocaktan alınır.
15 dk. dinlendirildikten sonra karıştırılıp servise sunulur.
|
Nohutlu Pirinç Pilavı |
|
alabastar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2017
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc125092
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
2 bardak pirinç
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Önce bir kapta ılık suda pirinçleri beş dakika ıslatın. Daha sonra tencereye biraz sıvı yağ ve tere yağını kızdırıp, pirinçleri süzdürüp tencerede kavurun. Daha sonra nohutları ekleyin. Daha sonra üzerine üç su bardağı ılık su ekleyip tuzu da ilave ederek karıştırın. Pilav suyunu çektikten sonra 4 dakika dinlendirip servis yapın.
Pratik nohutlu pirinç pilavımız servise hazır.
|
Nohutlu Pilav |
|
gurbet yolcu
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc133779
Gönderme Tarihi: 01.May.2018
786 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu, et suyu veya sade su (sıcak)
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, yumuşayıncaya kadar haşlanmış)
Tuz
Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (et suyunu veya suyu) boca edin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış nohutu katıp hafifçe karıştırın. Orta harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Bağlı olduğu kategori pilavlar. Dilerseniz haşlanmış etle, dilerseniz olduğu gibi sıcak servis yapın.
|
Nohutlu Pilav |
|
pi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145034
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019
442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 damla sirke
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
2 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı kaynar su
Yarım su bardağı önceden ıslatılmış nohut
Önceden ıslatılmış nohutları pilav yapmaya başlamadan önce, düdüklü tencerenin içine alın.
Düdüklü tencereye kimyon, tuz ve su ekleyip nohutları 10 dakika kadar pişirin.
Kullanacağınız pirinçleri güzelce yıkayın.
Pirinçleri limon damlattığınız suda 10-15 dakika kadar ıslatıp süzün.
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine sıvı yağı ilave edin.
Pirinçleri de tencereye ekleyip 2-3 dakika boyunca kırmadan kavurun.
Kavrulmuş pirinçlerin üzerine kaynar suyu ilave edin.
Tuz, şeker ve sirkesini ilave edip tencereyi karıştırın.
Tencerenin altını kısın ve kapağını kapatın.
Bu sırada pişen nohutları süzün.
Pirinçler suyunu iyice çekince tencereyi ocaktan alın.
Pişen pirinçlerin üzerine bir kağıt havlu koyup, kapağını tekrar kapatın.
Bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra nohutları pilav tenceresinin içine aktarın ve tamamen karıştırın.
Dilerseniz nohutları pilava karıştırmadan yan yana servis edebilirsiniz.
|
Nohutlu Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166681
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
3.5 bardak su veya et suyu
Tuz
Nohudu ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin). Pirinci sıcak su ile ıslatın. 15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Nohutlu Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177519
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2024
146 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Pirinci yarım saat kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra, nişastası çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra sıcak su ve et suyunu, tuzu ekleyin. Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte linçler yumuşayıncaya kadar, pişirin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
|