|
Nohutlu Pırasa |
|
Tufan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2006
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4556
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006
4,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1 su bardağı nohut
1 kilo pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1/4 limon
tuz
karabiber
Akşamdan nohutları ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Pırasayı ayıklayarak doğrayın. Havuçları halka halka dilimleyin. Tencereye sıvı yağı alın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları ve soğanı ağır ateşte yumuşayana dek kavurun. Pırasayı ilave edin. Pırasayı hafifçe yumuşayana dek 2 dakika kavurun. Hemen haşlanmış nohutları ekleyin. Domates ve biber salçasını su ile ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe, üzerine çıkacak kadar su ekleyip ağır ateşte pişirin.
Fotoğraf "Vicdani" tarafından gönderildi. 15.04.2015
|
Nohutlu Pırasa |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc102917
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2014
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı sıcak su
1 adet domates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kişniş
Tencereye yağı koyup kızdırın. Üzerine küçük verev doğranmış pırasaları ekleyin. Salça haşlanmış nohut, rende domates ve havucu da içine ekleyin, suyunu verip pişmeye bırakın. Baharatlarını da üzerine serin ve 30 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.
|
Nohutlu Pırasa |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136447
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
1 su bardağı nohut
Zeytinyağı
1 baş soğan
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu atın. Pırasaları ayıklayın, yıkayın ve dilimleyin.
Soğanı çentin zeytinyağında kavurun. Pembeleşince salçayı ilave edin. Pırasaları ve Nohutları ekleyin. Pırasaların üzerini bir parmak geçinceye kadar ılık su ilave edin. Tuzunu ekleyin. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Bakliyatınızı haşlarken asla içine tuz atmayın, sertleşirler. Bakliyatın tazeliğinden çok emin değilseniz, akşamdan ıslattığınız suya bir tatlı kaşığı karbonat koyun. Ancak ıslatma suyunu süzüp yıkadıktan sonra taze su ile haşlayın.
|
|